Κόσμος

Το Παλέρμο θα δεχθεί το πλοίο με τους μετανάστες – Οι δήμαρχοι σπάνε τον αποκλεισμό από την κυβέρνηση της Ιταλίας

Μπορεί με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι να έκλεισαν τα ιταλικά σύνορα για το πλοίο Aquarius μετανάστες, όμως οι δήμαρχοι, πρώτα της Νάπολης και ύστερα του Παλέρμο έσπασαν το ¨μπλόκο” λέγοντας πως θα το δεχθούν στα λιμάνια τους.

Μάλιστα ο δήμαρχος του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο, είπε πως «Παλέρμο στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «ασφαλές λιμάνι» (Πάνορμος). Υποδεχόμαστε ανέκαθεν σκάφη που έχουν σώσει ζωές στην θάλασσα. Δεν θα σταματήσουμε τώρα. Ο Σαλβίνι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Εδειξε και πάλι ότι βρισκόμαστε υπό ακροδεξιά κυβέρνηση».

Την απόφασή να δεχθούν το πλοίο που μεταφέρει 629 διασωθέντες μετανάστες υποστηρίζουν και άλλοι δήμαρχοι της νότιας Ιταλίας, της Νάπολης, της Μεσίνα και του Ρέτζιο Καλάμπρια.
Πηγή: The Guardian

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς