Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Πανικός στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι: Έβγαλαν μουσουλμάνους από πτήση

Πανικός στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι: Έβγαλαν μουσουλμάνους από πτήση

Η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης έθεσε σε υψηλή επιφυλακή τις αμερικανικές αρχές. Οι τζιχαντιστές απείλησαν ανοιχτά τις ΗΠΑ 3 μόνο ημέρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

 

 Τέσσερα άτομα απομακρύνθηκαν από πτήση στο Μέριλαντ μετά τις υποψίες συνεπιβάτη τους. Η γυναίκα τρομοκρατήθηκε όταν είδε έναν από τους άντρες να παρακολουθεί τις ειδήσεις στο smartphone του. Ενημέρωσε το προσωπικό της Spirit Airlines στην πτήση Flight 969, άρπαξε την κόρη της και έτρεξε στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Μετά το περιστατικό, ο πιλότος επέστρεψε στο Washington International Thurgood Marshall Airport. Οι τέσσερις “ύποπτοι” επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγες ώρες.

“Ένας από τους άντρες που καθόταν δίπλα της παρακολουθούσε κάτι στο κινητό του. Δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν, αλλά δεδομένων των γεγονότων μπορώ να φανταστώ. Αυτά που είδε προκάλεσαν την ανησυχία της. Ενημέρωσε αεροσυνοδό και ο πιλότος επέστρεψε στον τερματικό.

Δεν βρήκαμε καμία εγκληματική δραστηριότητα ή παραβίαση από τους τρεις άντρες και τη γυναίκα που ηταν μαζί τους και αφέθηκαν ελεύθεροι”, σημείωσε ο Jonathan Green της Maryland Transportation Authority Police. Ήταν, όπως ανέφερε, ένα παντρεμένο ζευγάρι, ένας συγγενής τους και ένας άλλος τρίτος άντρας που καθόταν κοντά τους.

Εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό, δύο ακόμα πτήσεις της Air France έχουν προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για ύπαρξη βόμβας, ενώ βομβιστικές απειλές έχουν σπείρει τον πανικό στο αεροδρόμιο Ο’ Hare και θέρετρο της Disney. Το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης σκόρπισε τον τρόμο σε όλο τον κόσμο και ξύπνησε μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου, με το πολύνεκρο χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. 

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε