Κόσμος

Πάνω από 12.000 θάνατοι από κορονοϊό στα γηροκομεία σε Αγγλία και Ουαλία

Τουλάχιστον 12.000 ηλικιωμένοι πέθαναν από κορονοϊό σε γηροκομεία σε Αγγλία και Ουαλία, σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, υπογραμμίζοντας το εύρος της πανδημίας στα ιδρύματα αυτά τα οποία η κυβέρνηση κατηγορείται ότι είχε παραμελήσει.

Συνολικά 12.256 άνθρωποι που μένουν σε γηροκομεία πέθαναν από κορονοϊό από τις 2 Μαρτίου έως την 1η Μαΐου, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). Ανάμεσά τους, 9.039 άνθρωποι πέθαναν μέσα στις δομές αυτές, δηλ. το 72,2% των θανάτων και 3.444 πέθαναν στο νοσοκομείο (27,5% των θανάτων).

Σύμφωνα με την ONS, περισσότερο από το ένα τέταρτο των θανάτων ενοίκων των οίκων ευγηρίας αυτή την περίοδο συνδέονται με την επιδημία.

Παραδοχή Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε προχθές, Τετάρτη, στη Βουλή των Κοινοτήτων πως ο αριθμός των θανάτων στα ιδρύματα αυτά είναι «πολύ αυξημένος».

Ο Συντηρητικός ηγέτης, ο οποίος κατηγορείται ότι «άργησε πολύ» να αντιδράσει προκειμένου να προστατευθούν εργαζόμενοι και ένοικοι των οίκων ευγηρίας, ανακοίνωσε την αποδέσμευση επιπλέον ποσού ύψους 600 εκατ. στερλινών (680 εκατ. ευρώ) για τον σκοπό αυτόν.

click4more: Με μάσκα και τηρώντας αποστάσεις οι βόλτες στο Μιλάνο μετά την καραντίνα!

Από την έναρξη της επιδημίας, πολλές οργανώσεις που εκπροσωπούν τον τομέα τέθηκαν εξέφρασαν ανησυχίες για τις ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού και διαγνωστικών τεστ και, μερικές φορές, για την πρόωρη επιστροφή στα ιδρύματά τους ασθενών από Covid-19 που βγήκαν από τα νοσοκομεία

Πάνω από 33.000 οι θάνατοι συνολικά

Εξάλλου, η κυβέρνηση επικρίθηκε επειδή είχε αποκλείσει επί πολλές εβδομάδες, στους καθημερινούς απολογισμούς της για τον ιό, τα θύματα στους οίκους ευγηρίας. Τελικά αποφάσισε να τα συμπεριλάβει στα τέλη Απριλίου.

Συνολικά, 33.841 θάνατοι που συνδέονται με τον κορονοϊό καταγράφηκαν στην Βρετανία από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2020 –και είχαν καταγραφεί έως τις 5 Μαΐου– ανέφερε η βρετανική στατιστική υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού