Site icon NewsIT

Πάνω από 70 οι νεκροί στην Κίνα- ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή του σεισμού

22.07.2013 | 13:53
Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό. ΦΩΤΟ REUTERS

Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό. ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 73 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες είναι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα θύματα του σεισμού 6,6 Ρίχτερ που έπληξε σήμερα στην επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας.

Δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και καταρρεύσεις κτιρίων άφησε πίσω το ο ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,6 R που έγινε στην επαρχία επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στην περιοχή, οι οποίες είναι πιθανό να δυσχεράνουν το έργο διάσωσης και να προκαλέσουν κατολισθήσεις.

“Οι δυο κομητείες που επλήγησαν από το σεισμό, οι Μινσιάν και Ζανγκσιάν, προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων”, τονίζεται στην ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο διάσωσης δυσχεραίνουν και οι περίπου 400 μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη των οποίων ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών.

Ο σεισμός έπληξε τις κομητείες Μινσιάν και Ζανγκσιάν της επαρχίας Γκανσού και έγινε αισθητός σε γειτονικές πόλεις, ανακοίνωσε στο Σεισμολογικό Γραφείο του Γκανσού.Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμούς σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ και 6,6 σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Γκανσού.

Διαβάστε

6,6 Ρίχτερ σάρωσαν την Κίνα – Τουλάχιστον 22 νεκροί

Σεισμός 5,1 ρίχτερ στην Αλγερία – Τουλάχιστον 24 τραυματίες

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Περού

Άγρια φαινόμενα στην Κίνα έστειλαν στο θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version