Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Έγραψε τους «στοχασμούς» για την «Οδό του Σταυρού» της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών

Δεν αποκλείεται να πάρει μέρος τουλάχιστον σε ένα μέρος της τελετής

Όπως ανακοίνωσε η Αίθουσα Τύπου του Βατικανού, ο πάπας Φραγκίσκος έγραψε τους “στοχασμούς” για την “Οδό του Σταυρού” της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών.

Πρόκειται για κείμενα που διαβάζονται στην τελετή των παθών του Ιησού, γύρω από το Κολοσσαίο, κατά τις διάφορες στάσεις του μαρτυρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται τελικά ο πάπας Φραγκίσκος να πάρει μέρος τουλάχιστον σε ένα μέρος της τελετής.

Είναι κάτι που θα εξαρτηθεί όμως, τόσο από τις καιρικές συνθήκες, όσο και από την πορεία της ανάρρωσης του ποντίφικα. Στην τελετή αυτή της Οδού του Σταυρού, πάντως, φέτος αναμένεται να χοροστατήσει ο αναπληρωτής επίσκοπος της Ρώμης, ο καρδινάλιος Ουμπάλντο Ρέινα.

Ο πάπας Φραγκίσκος, παράλληλα, συναντά υψηλόβαθμους κληρικούς, συνεχίζει τη φυσιοθεραπεία, τις ασκήσεις αναπνοής και έχει μειώσει σημαντικά τη χρήση οξυγόνου, όπως έκανε γνωστό η Αγία Έδρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα