Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος για Βενέδικτο: «Δώρο για την Εκκλησία και τον κόσμο»

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποτίει φόρο τιμής στον Βενέδικτο ΙΣΤ’ που πέθανε σε ηλικία 95 ετών, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αναφερόμενος στον προκάτοχό του, ο ποντίφικας μίλησε για «έναν ευγενή, καλοσυνάτο άνθρωπο».

Στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του μετά την απώλεια του πρώην Πάπα, ο Φραγκίσκος αποκάλεσε τον Βενέδικτο ΙΣΤ’ έναν ευγενή, καλοσυνάτο άνθρωπο που ήταν ένα δώρο για την Εκκλησία και τον κόσμο.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μιλούσε στο κήρυγμα του εσπερινού των ευχαριστιών για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

«Με συγκίνηση θυμόμαστε το πρόσωπό του, τόσο ευγενικό, τόσο καλοσυνάτο. Και νιώθουμε στην καρδιά μας τέτοια ευγνωμοσύνη, ευγνωμοσύνη στον Θεό που τον χάρισε στην Εκκλησία και στον κόσμο», είπε ο Φραγκίσκος.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου: 

Και η αναγγελία της είδησης του θανάτου του 265ου Πάπα:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Στην πρώτη σειρά ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια και ανάμεσα σε δύο από τους πιο στενούς συμμάχους του Ζελένσκι
Στα αριστερά της Μελάνια Τραμπ, κάθεται ο Πρόεδρος της Εσθονίας, Άλαρ Κάρις, ενώ στα δεξιά του Τραμπ ο Φινλανδός Πρόεδρος, Αλεξάντερ Στουμπ
REUTERS