Κόσμος

Παραδοσιακή η Λαμπρή στον Καναδά

Με ανοιξιάτικο ήλιο οι Ελληνες του Μόντρεαλ αντάλλαξαν φέτος το Χριστός Ανέστη, στις 12 εκκλησιές μέσα και γύρω από την πόλη.

Η αναστάσιμη Ακολουθία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Καναδά Σωτηρίου, ο οποίος μεταλαμπάδευσε στους πιστούς το φως της Ανάστασης.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν απρόσμενα ανοιξιάτικος με ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή. Έτσι ο κόσμος συμμετείχε στις καθημερινές τελετουργίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και στη λιτανεία των Επιταφίων στην ελληνοκρατούμενη περιοχή του Πάρκ Εξτένσιον.    

Την μέρα του Πάσχα, οι Ελληνες του Μόντρεαλ βγήκαν στους κήπους τους, γυρίζοντας στις σούβλες τον παραδοσιακό οβελία, υπο τον ήχο των παραδοσιακών τραγουδιών της πατρίδας, προκαλώντας το ενδιαφέρον των αλλοεθνών γειτόνων τους.    

Τα κόκκινα αυγά, τα κουλουράκια και τα τσουρέκια αποτέλεσαν μέρος του παραδοσιακού σκηνικού του Πάσχα, που συγκέντρωσε γύρω απο το γιορτινό τραπέζι τις οικογένειες της ελληνικής ομογένειας με μιά έκφραση νοσταλγίας για τη μακρινή πατρίδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7