Τρίτη, 23 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Παραιτήθηκε η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών λόγω της απόπειρας κατά του Τραμπ

Παραιτήθηκε η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών λόγω της απόπειρας κατά του Τραμπ
Reuters

Την παραίτησή της έκανε γνωστή η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Kimberly Cheatle, έπειτα από την παραδοχή της για λάθη στην επιχείρηση την ημέρα που έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην διάρκεια ομιλίας του στην Πενσυλβάνια στις 13.07.2024, σύμφωνα με την Dailymail

Η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ανέλαβε την ευθύνη για τα κενά ασφαλείας που επέτρεψαν την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Kimberly Cheatle, διευθύντρια αυτής της ελίτ υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ, είχε αναγνωρίσει την αποτυχία της Υπηρεσίας στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ.

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε χθες (22.07.2024) η Τσίτλε ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Cheatle βρέθηκε ενώπιον διακομματικής καταδίκης των επιδόσεων της υπηρεσίας όταν εμφανίστηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ακρόαση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις αρνήθηκε να απαντήσει λεπτομερώς και με σαφήνεια για το σχέδιο ασφαλείας στην επίμαχη προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ προκαλώντας αντιδράσεις. Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βουλευτές την κάλεσαν να παραιτηθεί.

Η ίδια πάντως δήλωσε ότι αναλαμβάνει «την πλήρη ευθύνη για κάθε ολίσθημα ασφαλείας της υπηρεσίας» αποκαλώντας την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ ως «την πιο σημαντική επιχειρησιακή αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες».

«Η βασική αποστολή της Μυστικής Υπηρεσίας είναι να προστατεύει τους ηγέτες του έθνους μας. Στις 13 Ιουλίου, αποτύχαμε», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Ωστόσο, αυτό το περιστατικό δεν μας καθορίζει. Παραμένουμε ένας οργανισμός που βασίζεται στην ακεραιότητα και στελεχώνεται από άτομα με εξαιρετική αφοσίωση και ταλέντο» είπε ακόμα. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις