Κόσμος

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στην Βουλγαρία

Ύστερα από ένα χρόνο διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός  της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης του απόψε στη Βουλή. 

Την κυβέρνηση του κ. Πλάμεν Ορεσάρσκι υποστήριζε ο κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος(ΒΣΚ) και του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»(ΚΔΕ). Δηλαδή, του δεύτερου και του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2013, όταν η πρώτη παράταξη GERB δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση εξαιτίας της πολιτικής απομόνωσης της.

Ωστόσο, πρόσφατα τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης απέσυραν διαδοχικά την υποστήριξη τους από την κυβέρνηση ύστερα από την βαριά ήττα των σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές. Ανοίγοντας την πόρτα, με τον τρόπο αυτό, για τον διορισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα προετοιμάσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 5 Οκτωβρίου, όπως έχουν συμφωνήσει οι βασικές πολιτικές δυνάμεις.

Αύριο, Πέμπτη, ή μεθαύριο ,Παρασκευή, αναμένεται να κάνει αποδεκτή η Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία είχε προαναγγέλλει, στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Βραχυκύκλωμα” στις σχέσεις Σόφιας – Βρυξελλών για τον αγωγό “South Stream”

Το τραπεζικό σκάνδαλο πρώτο θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης της Βουλγαρίας


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ