Κόσμος

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας

Η λιτότητα φέρνει γκρίνια και μια ηχηρή παραίτηση από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας: αυτή του υπουργού Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ.

Η παραίτηση του Πορτογάλου υπουργού έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο είναι αναγκασμένη να πάρει και νέα μέτρα, παρά την ύφεση και την ανεργία που γονατίζει τη χώρα.

Διάδοχος του Γκασπάρ στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας είναι ο μέχρι πρότινος γενική γραμματέας του υπουργείου, Μαρία Λουίς Μοργάδο ντίας ντε Αλμπουκερκε.

Ο Γκασπάρ είχε υποβάλει στη διάθεση του πρωθυπουργού του την παραίτησή του και τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το πρόγραμμα προσαρμογής που έχει επιβάλει η τρόικα, έχανε τη δημόσια και πολιτική στήριξη.

Είμαι σίγουρος ότι η έξοδος μου θα συμβάλει στην ενίσχυση της ηγεσίας και συνοχής στο εσωτερικό της κυβέρνησης», γράφει στην επιστολή παραίτησης ο Γκασπάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πορτογαλία: Πάνω από 10% το έλλειμμα της χώρας

Γενική απεργία κατά της λιτότητας στην Πορτογαλία

“Πράσινο φως” από την Τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Πορτογαλία

Με νέα μέτρα λιτότητας προχωρά η Πορτογαλία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7