Site icon NewsIT

Παρίσι: Απαγόρευση διαδηλώσεων έως την Κυριακή

19.11.2015 | 14:07
Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

Την απόφασή τους να παραταθεί τουλάχιστον έως την Κυριακή η απαγόρευση διαδηλώσεων που επιβλήθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή. Διευκρινίστηκε όμως ότι αυτό δεν εμποδίζει τις συγκεντρώσεις για τη μνήμη των θυμάτων στους χώρους όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις.

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων είχε αποφασιστεί από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού την επομένη των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου από ομάδα τζιχαντιστών που έδρασαν στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Εκατοντάδες πολίτες επισκέπτονται συνέχεια για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα: την περιοχή περιμετρικά του Stade de France στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί, το Μπατακλάν και έξι υπαίθρια καφέ και εστιατόρια στο ανατολικό Παρίσι. Εκεί αφήνουν λουλούδια, μικρές κάρτες με μηνύματα, ανάβουν κεριά.

Μετά το πρώτο κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων τον Ιανουάριο του 2015, μια μεγαλειώδης διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 11 Ιανουαρίου και πολλές συγκεντρώσεις έγιναν σε πόλεις στα προάστια, εκτός από τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Το αρχηγείο της αστυνομίας επισημαίνει ότι τα θεάματα μέσα σε αίθουσες “μεγάλης χωρητικότητας”, δηλαδή περισσότερων από 1.000 ατόμων, δεν απαγορεύονται “επί της αρχής”, αλλά η διοργανώτρια εταιρία “θα πρέπει να τηρήσει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, κυρίως όσον αφορά τον έλεγχο της πρόσβασης και άλλες διαδικασίες ασφαλείας καθώς και μέτρα στο εξωτερικό της αίθουσας συναυλιών”.

Οι αίθουσες στις οποίες προβάλλονται θεάματα είχαν κλείσει στο Παρίσι την επομένη των επιθέσεων της Παρασκευής, πριν επαναλειτουργήσουν στις αρχές της εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version