Site icon NewsIT

Παρίσι: Δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο άνδρας που επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα

08.01.2016 | 14:56
Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

Το ενδεχόμενο να είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία ο άνδρας που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι κραδαίνοντας ένα χασοπομάχαιρο, ανήμερα της πρώτης επετείου από τη σφαγή του Charlie Hebdo, εξετάζουν τώρα οι γαλλικές αρχές. Κοινώς, δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο άνδρας που αναστάτωσε μια ολόκληρη χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης και έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Είχε όμως κινητό με γερμανική κάρτα SIM.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν δεν έκρυψε πως μπορεί να στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι γαλλικές αρχές για τον δράστη να μην είναι αληθινά. Όλα αυτά την ώρα που 24 ώρες μετά, οι αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει κατά πόσο ο ύποπτος αποτελούσε σημαντική απειλή ή ενεργούσε μόνος και χωρίς υποστήριξη, αν ανήκε δηλαδή στους λεγόμενους «μοναχικούς λύκους».

Ο Μολέν δήλωσε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό πως ο άνδρας μπορεί να είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας μερικούς μήνες πριν. Αποκάλυψε δε ότι ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε πάνω στο πτώμα εξετάζεται και περιείχε μια γερμανική κάρτα SIM.

Την ώρα που ο άνδρας επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα του 18ου διαμερίσματος του Παρισιού, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, φώναξε Αλλάχ Ακμπάρ και φορούσε ζώνη εκρηκτικών που αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικη.

“Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι τα στοιχεία ταυτότητας που είχε δώσει ήταν πραγματικά”, δήλωσε σήμερα ο Μολέν στο ραδιόφωνο France Inter. Όταν συνελήφθη για υπόθεση κλοπής από την αστυνομία το 2013 στη νότια Γαλλία, ο άνδρας είχε δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα και είχε πει πως ονομάζεται Άλι Σάλαχ, γεννηθείς το 1995 στην Καζαμπλάνκα, στο Μαρόκο, και πως είχε διαμείνει κυρίως στη Γερμανία και στην Ιταλία.

Ο Μολέν είπε, ωστόσο, πως ένα χαρτί που βρέθηκε πάνω στο πτώμα αναφέρει διαφορετικό όνομα και τυνησιακή εθνικότητα. Σύμφωνα με τον Μολέν, παρότι το όνομα Άλι Σάλαχ δεν ήταν γνωστό στις υπηρεσίες πληροφοριών, “θα πρέπει να προσδιορίσουμε την ταυτότητα – να ξέρουμε ποια είναι η πραγματική ταυτότητα”.
Πάνω στο χαρτί ήταν επίσης η σημαία του Ισλαμικού Κράτους και μια δήλωση πίστης στην οργάνωση γραμμένη στα αραβικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version