Σάββατο, 3 Αυγ.
27oC Αθήνα

Παρίσι: Είναι αυτός ο ένας από τους δράστες στο Bataclan; Video ντοκουμέντο

Παρίσι: Είναι αυτός ο ένας από τους δράστες στο Bataclan; Video ντοκουμέντο

Ένα video από τα παρασκήνια του θεάτρου Bataclan όπου σημειώθηκε μία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα να περπατά στα παρασκήνια λίγη ώρα πριν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισβάλουν στο χώρο και σφαγιάσουν τουλάχιστον 82 ανθρώπους.

Τον μυστηριώδη άνδρα που είναι ντυμένος στα μαύρα, όπως οι οκτώ τζιχαντιστές που βρίσκονται πίσω από τη συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στο Παρίσι, κατέγραψε σε video η Tuesday Cross, κοπέλα του Jesse Hughes, τραγουδιστή των Eagles of Death Metal, του συγκροτήματος που βρισκόταν στη σκηνή του Batacaln την ώρα της εισβολής. Ο μαυροφορεμένος άνδρας περπατά στα παρασκήνια με ένα μαύρο σακίδιο στην πλάτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Λίγες στιγμές μετά, οπλισμένοι δράστες φωνάζοντας Allahu Akbar (Ο Θεός είναι μεγάλος στα αραβικά), εισέβαλαν στο θέατρο και άρχισαν να γαζώνουν όποιος έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με τη Figaro, οι δράστες της επίθεσης στο Μπατακλάν μιλούσαν άπταιστα γαλλικά. Πρώτα έστρεψαν τα όπλα τους στους θαμώνες που κάθονταν στο μπαρ και αμέσως μετά στο τρομοκρατημένο πλήθος.

Η αποκάλυψη αυτή της Le Figaro έρχεται ενώ γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Bataclan αναγνωρίστηκε πως είναι Γάλλος εξτρεμιστής, γνωστός στις γαλλικές αρχές. Τον αναγνώρισαν από τα αποτυπώματά του. Σύμφωνα δε με τη Liberation, στα πτώματα των καμικάζι αυτοκτονίας στο Stade de France βρέθηκαν Αιγυπτιακά και Συριακά διαβατήρια. Κανένας από τους δυο δράστες δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως.

Το “συριακό σενάριο” είναι ένα απ’ αυτά που εξετάζουν οι ερευνητές, δήλωσαν οι πηγές κοντά στις έρευνες, οι οποίοι ελέγχουν τα στοιχεία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως ευρωπαϊκές.

Πηγή: Daily Mail, Guardian – Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε