Site icon NewsIT

Παρίσι: Ένα λουλούδι για τα θύματα του Bataclan από Ολάντ – Κάμερον

23.11.2015 | 13:43
Παρίσι: Ένα λουλούδι για τα θύματα του Bataclan από Ολάντ – Κάμερον

Συνοδευόμενοι από την δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απέτισαν το πρωί της Δευτέρας (23.11.2015) φόρο τιμής στα θύματα του Bataclan.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι ο πρώτος από τον οποίο ξεκινά ο διπλωματικός μαραθώνιος του Φρανσουά Ολάντ μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι δυο ηγέτες πριν από τις επίσημες συνομιλίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων ήταν να βρεθούν στο Bataclan, το σημείο με τις περισσότερες απώλειες.

Είχαν από ένα τριαντάφυλλο στο χέρι και οι τρεις. Αριστερά ο Κάμερον, στη μέση ο Ολάντ, δεξιά η Ινταλγκό. Άφησαν τα λουλούδια στο σημείο, που περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το μακελειό παραμένει γεμάτο με σημειώματα, κεριά, λουλούδια, μηνύματα. Στη συνέχεια, στάθηκαν ακίνητοι μπροστά στο σημείο όπου δεκάδες άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο.

Le président François Hollande s’est rendu ce matin au Bataclan avec le Premier ministre du Royaume-Uni David CAMERON, et la Maire de Paris Anne Hidalgo

Posted by Élysée – Présidence de la République française on Monday, 23 November 2015

François Hollande et David Cameron au Bataclan pour un hommage…

Le président François Hollande, David Cameron et Anne Hidalgo se sont rendus ce matin devant le Bataclan pour un hommage aux victimes.

Posted by Élysée – Présidence de la République française on Monday, 23 November 2015

Στόχος το Ισλαμικό Κράτος

Ακολούθησαν οι επίσημες συζητήσεις των δυο ηγετών στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων και η κοινή συνέντευξη Τύπου Ολάντ και Κάμερον. Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι ο στρατιωτικός στόχος στη Συρία και στο Ιράκ είναι η πρόκληση της “μεγαλύτερης δυνατής βλάβης” στο Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τις αεροπορικές της επιδρομές στις δύο χώρες.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι οφείλουμε να συνεχίζουμε να πλήττουμε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Θα ενισχύσουμε τα πλήγματα, θα επιλέξουμε στόχους που θα προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη σε αυτόν τον στρατό των τρομοκρατών”, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος “στις κοινές υποχρεώσεις” που το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν σε αυτό το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πεπεισμένος ότι η Βρετανία οφείλει να πραγματοποιήσει μαζί με τη Γαλλία και άλλους εταίρους αεροπορικές επιδρομές στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του Ισλαμικού Κράτους. “Τις προσεχείς ημέρες θα παρουσιάσω στο κοινοβούλιο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο κατά του Ισλαμικού Κράτους”, είπε.

“Υποστηρίζω τις ενέργειες του προέδρου Ολάντ για να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι και η Βρετανία πρέπει να κάνει το ίδιο”, πρόσθεσε. Ο Ντέιβιντ Κάμερον πρόσθεσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την ανταλλαγή πληροφοριών με τη Γαλλία και άλλους Ευρωπαίους εταίρους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version