Παρασκευή, 27 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Παρίσι – Ηρωίδα σερβιτόρα: Θα προτιμούσα να πεθάνω, παρά να εγκαταλείψω τα θύματα

Παρίσι – Ηρωίδα σερβιτόρα: Θα προτιμούσα να πεθάνω, παρά να εγκαταλείψω τα θύματα

Συγκινεί η συνέντευξη της 20χρονης Jasmine El Youssi, η σερβιτόρα που έζησε τα φρικτά περιστατικά του Παρισιού την προηγούμενη Παρασκευή και δηλώνει πως θα προτιμούσε να θυσιαζόταν η ίδια παρά να αφήσει κάποιον άνθρωπο να πεθάνει στον δρόμο από αιμορραγία.

Η Jasmine έχει γίνει μία σύγχρονη ηρωίδα, από όταν το βίντεο της επίθεσης, στο καφέ που δουλεύει, είδε τα φώτα της δημοσιότητας. Στο αποκλειστικό βίντεο της Daily Mail, η Youssi δουλεύει στη καφετέρια ”La belle equipe”. Εκείνο το μοιραίο βράδυ, είχε βάρδια αλλά με τίποτα δεν περίμενε αυτές τις δραματικές εξελίξεις. Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν και μαζί με τον συνάδελφο της Samir κρύβονται πίσω από το μπαρ για να γλιτώσουν. ”Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μικρά παιδιά που παίζουν με κροτίδες έξω. Και τότε ακούσαμε έναν άλλο θόρυβο, αλλά αυτή τη φορά το παράθυρο εξερράγη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ μπήκα κάτω από το μπαρ και προσπάθησα να κρυφτώ. Όλη την ώρα ήμουν προσευχόμουν να σταματήσει το θρίλερ. Νομίζω ότι διήρκεσε για περίπου δέκα με είκοσι δευτερόλεπτα, αλλά για μας ήταν σαν να διήρκεσε για ένα ή δύο λεπτά”.

Ο Salah Abdeslam άρχισε να σκορπά το θάνατο. Η κοπέλα, προσπαθεί να καλύψει και το κεφάλι του συνεργάτη της, προστατεύοντάς τον, αν και ο ίδιος τελικά σηκώνεται και τρέχει προς τις σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο.

Δευτερόλεπτα αργότερα, στο βίντεο διακρίνουμε μια τραυματισμένη γυναίκα να μπαίνει τρέχοντας μέσα στο εστιατόριο και να πλησιάζει το μπαρ. ”Ξαφνικά, η Lucille, έτρεξε σε ‘μένα. Ήθελα να την προστατεύσω. Είχε τραυματιστεί, είχε αίμα στο χέρι της και μου έλεγε ότι δεν το νιώθει. Έκλαιγε και λέγοντας ότι ο φίλος της ήταν έξω και, για να είμαι ειλικρινής, σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι νεκρός. [Στην πραγματικότητα, επέζησε.] Ήξερα ότι ήταν φοβισμένη, είχε φρικάρει. Δεν μπορούσα να την εγκαταλείψω”.

Και κάπως έτσι η γυναίκα ήρωας κρατάει στο πάτωμα τόσο την ίδια όσο και την άγνωστη κυρία, προστατεύοντας τα κεφάλια τους. Η Youssi, όταν κατάλαβε πως το δράμα μάλλον έλαβε τέλος, βγήκε έξω για να δει αν θα μπορούσε να βοηθήσει οποιονδήποτε από τους τραυματίες. ”Ξέρω πώς είναι να είσαι μόνος και εγώ απλώς δεν θα μπορούσα να ζήσω, ξέροντας ότι δεν έχω προσπαθήσει να τους βοηθήσω. Δεν ήθελα οι άνθρωποι που είχαν πυροβοληθεί να πιστεύουν ότι έχουν εγκαταλειφθεί”.

”Βγήκα έξω, αλλά ήταν πολύ αργά, είχαν ήδη πυροβοληθεί. Μία γυναίκα χαροπάλευε και ακόμη τρεις από αυτούς ήταν ήδη νεκροί. Η νεαρή γυναίκα, που πέθαινε, την είδα να με κοιτάει. Κράτησα το χέρι της για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, αλλά στη συνέχεια πέθανε. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα έναν τύπο που ήταν στο πάτωμα και αρχικά πίστεψα ότι είναι απλά τραυματισμένος αλλά τελικά, πέθαινε. Δεν ανέπνεε, σχεδόν πέθαινε. Δίπλα του, μία γυναίκα, είχε το ίδιο βλέμμα. Δεν μπορώ να ξεχάσει αυτό το βλέμμα. Προσπάθησα να τους αγγίξω”.

Η Youssi, εξακολουθεί να είναι στοιχειωμένη από αυτές τις τραυματικές εικόνες. ”Βλέπω τα πρόσωπά τους όταν ξυπνάω και πριν πάω για ύπνο. Είναι το μόνο πράγμα που βλέπω. Όταν ξυπνάω σκέφτομαι πως με φωνάζουν”.
H Aissa Feredj δήλωσε, για την νεαρή ηρωίδα, ”Ήταν πολύ θαρραλέα. Ήταν η πρώτη που βγήκε έξω από το εστιατόριο, διέσχισε τον δρόμο και έλεγε στους τραυματισμένους, ‘Μην ανησυχείτε, μην πανικοβληθείτε’.

Η Youssi μεγάλωσε με μια οικογένεια από το Μαρόκο, αλλά είναι ένα παρισινό κορίτσι. ”Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που συνέβη σε μένα και σε αυτή τη χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, επειδή απλά ήθελαν να ζήσουν. Πέθαναν γιατί ήθελαν να απολαύσουν τη μουσική και μια μπύρα με τους φίλους τους ή επειδή περπατούσαν σε λάθος δρόμο”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε