Κόσμος

Παρίσι: «Καμπάνα» 90.000 ευρώ στην δήμαρχο Αν Ινταλγκό για διορισμό «υπερβολικά πολλών» γυναικών

Παρίσι γένους… θηλυκού! Η Αν Ινταλγκό, δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, τοποθέτησε 11 γυναίκες σε αντίστοιχο αριθμό ανώτερων διοικητικών θέσεων. Για την απόφασή της αυτή, έφτασε στο γραφείο της πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ.

Μάλιστα το γεγονός ότι το Παρίσι «διοικείται» από γυναίκες προκαλεί ποικίλα σχόλια. Κάποιοι ειρωνεύονται την κίνηση της Αν Ινταλγό, χαρακτηρίζοντάς την ως «υπέρμετρα φεμινιστική». Πάντως, επειδή διόρισε υπερβολικά πολλές γυναίκες σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, επιβλήθηκε στον δήμο του Παρισιού πρόστιμο 90.000 ευρώ, αναφέρει το AFP.

Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, τοποθέτησε 11 γυναίκες στα αντίστοιχα πόστα, αφήνοντας μόνο 5 για άνδρες υποψηφίους. Την πρωτοβουλία αυτή, πήρε η Αν Ινταλγκό, αντλώντας έμπνευση από ένα νόμο του 2012 που είχε ως στόχο τη διόρθωση της διαχρονικά υπάρχουσας δυσαναλογίας υπέρ των αντρών όταν πρόκειται για διευθυντικές θέσεις και υψηλότερους μισθούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με νόμο που ίσχυε ως το 2018 η δήμαρχος το παράκανε, διότι μέχρι τότε όριζε πως η αναλογία των φύλων των διορισθέντων σε δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να είναι έως 60 – 40% (να μην ξεπερνά δηλαδή το 60%), είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες.

Παρόλο που ο συγκεκριμένος νόμος είχε τροποποιηθεί το 2019 ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός ότι δε θα επιβληθούν πρόστιμα για παραβάσεις αν τηρούνταν συνολικά η συγκεκριμένη αναλογία, η Ινταλγκό προέβη στις προσλήψεις το 2018. Συνεπώς, τότε ακόμη δεν ίσχυε η τροποποίηση του νόμου υπέρ της.

 

Η «υπέρμετρα φεμινίστρια», όπως την αποκάλεσαν πολλοί, Ινταλγκό, σχολίασε: «Σήμερα είμαι χαρούμενη που μας επιβλήθηκε πρόστιμο. Είναι χαρά που μοιράζομαι με πολλούς άλλους το ότι την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκα πως η πόλη του Παρισιού έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 90.000 ευρώ».

Παράλληλα, παραδέχθηκε το αστείο της υπόθεσης, αλλά όπως εξήγησε, θεωρεί ότι ήταν μία ευκαιρία να αντιμετωπίσει ευθέως τα συστημικά προβλήματα από τα οποία υποφέρουν οι δημόσιες υπηρεσίες γενικότερα. «Πρέπει να προωθήσουμε τις γυναίκες με αποφασιστικότητα και σθένος, γιατί το κενό, παντού στη Γαλλία, παραμένει πολύ μεγάλο. Οπότε ναι, για να προωθήσουμε και μια μέρα να φτάσουμε στην ισότητα των φύλων, πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς και να διασφαλίσουμε το γεγονός ότι θα διορίζονται περισσότερες γυναίκες από ό,τι άντρες», κατέληξε.

Για την ιστορία, η Αν Ινταλγκό είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος που εκλέχθηκε ποτέ στο Παρίσι και αυτή τη στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας, οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 47% των ανώτερων διοικητικών θέσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «ιδιαίτερο» και πολυτελές τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με τουφέκι στη Νότια Καρολίνα
Ο Μαχντί κλήθηκε να επιλέξει τον τρόπο θανάτωσής του ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα, τη θανατηφόρα ένεση και το εκτελεστικό απόσπασμα, και επέλεξε «την λιγότερο επίπονη μέθοδο εκτέλεσης»
Ο Mikal Mahdi
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 1
4 τραυματίες από την επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές - Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν 56
Θραύσματα από drone προκάλεσαν επίσης ζημιές σε μια κατοικία και σε αρκετά κτίρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε διαφορετικά τμήματα της ουκρανικής πρωτεύουσας
Επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945