Κυριακή, 20 Οκτ.
19oC Αθήνα

Παρίσι – Ξάδερφος του Adelhamid Abaaoud: ”Χαρήκαμε που πέθανε, το άξιζε”

Παρίσι – Ξάδερφος του Adelhamid Abaaoud: ”Χαρήκαμε που πέθανε, το άξιζε”

Σε απoκλειστική συνέντευξη στην Dailymail, o ξάδελφος του εγκεφάλου των τρομοκρατών της Παρασκευής, Adelhamid Abaaoud, ανέφερε, ”Ευχόμασταν να πεθάνει. Όλο το χωριό χάρηκε με την είδηση του θανάτου του, δεν είχε πλέον θέση στη γη”.

Σε οικισμό του Μαρόκου, ο Sayeed Abaaoud, ξάδερφος του δήμιου του ISIS, μόλις χθες έμαθε για το τραγικό συμβάν στο Παρίσι, που άφησε 129 νεκρούς. ”Δεν είχε καμία νόμιμη θέση σε αυτή τη γη. Χαιρόμαστε με την είδηση ότι είναι νεκρός. Το άξιζε. Του άξιζε να καεί μέχρι θανάτου, γιατί αυτό που έκανε δεν είναι αποδεκτό στο Ισλάμ και από κανένα νόμο”.

Ο θάνατος του δολοφόνου από τη γαλλική αντιτρομοκρατική αστυνομία επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη. Ο 27χρονος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ελεύθερο σκοπευτή στο παρισινό προάστιο Saint-Denis. ”Είναι τρομερό. Ξέρω ότι αυτό συνέβη πριν από μία εβδομάδα, αλλά μόλις άκουσα από το ραδιόφωνο του Μαρόκου αυτό που έκανε ο Abdelhamid. Εδώ, δεν έχουμε τηλεόραση. Όταν ακούσαμε για ό,τι έκανε, αισθανθήκαμε πολύ, πολύ αναστατωμένοι. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Αυτό που έκανε ήταν φοβερό και δεν μπορεί να το ξεχάσει κανένας.

Όπως ανέφερε ο ξάδερφός του, ο Abdelhamid ανατράφηκε στις Βρυξέλλες, και πήγε στη Συρία. ”Ποτέ δεν πέρασε από εδώ. Αυτός ο τόπος είναι αθώος”. Ο πατέρας του δολοφόνου, ο Ομάρ, 65 ετών , έφυγε για τη Γαλλία στα δέκα, όταν ο πατέρας του έπρεπε να εργαστεί εκεί ως ανθρακωρύχος.

Ο ξάδερφος του τρομοκράτη, έδωσε αρκετές πληροφορίες για τη ζωή του τρομοκράτη. Οι γονείς του, θέλοντας να δώσουν ένα λαμπρό μέλλον στο γιο τους, τον έγραψαν σε ένα από τα ‘πιο αποκλειστικά κολέγια, Saint-Pierre College’. Ήταν δημοφιλής μαθητής που απολάμβανε το φλερτ με τα κορίτσια. Αλλά η εικόνα αυτή, από όταν ήταν 10 ή 11, είναι πολύ μακρινή από τον άνθρωπο που έγινε στη συνέχεια.

Οι συγγενείς του εξέφρασαν τη θλίψη και την ντροπή που το όνομά τους έχει συνδεθεί με τέτοιες αθλιότητες, όπως ανέφεραν. ”Αισθανόμαστε πολύ αναστατωμένοι από το όλο θέμα. Ένας καλός μουσουλμάνος δεν κλέβει ούτε σκοτώνει τους ανθρώπους. ‘Πρέπει να είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο για έναν πατέρα να ξέρει ότι ο γιος του έχει κάνει αυτό το φοβερό πράγμα”, είπε ο Sayeed.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε