Site icon NewsIT

Παρίσι – Μια τρύπα στο νερό στο Βέλγιο! Ελεύθερος ένας από τα αδέρφια Αμπντεσλάμ

16.11.2015 | 16:20
Παρίσι – Μια τρύπα στο νερό στο Βέλγιο! Ελεύθερος ένας από τα αδέρφια Αμπντεσλάμ

Πολύ κακό για το τίποτα τελικά... Η γιγάντια επιχείρηση για τη σύλληψη του Σαλά Αμπντεσλάμ στην πόλη Μόλντεμπεεκ στις Βρυξέλλες ήταν μια τρύπα στο νερό. Ο φερόμενος ως ο όγδοος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι με τους 129 νεκρούς και τους 352 τραυματίες παραμένει ελεύθερος.

Ελεύθερος είναι πλέον και ο αδερφός του Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, ένας δικηγόρος που συνελήφθη κατά τη διάρκεια του μπαράζ συλλήψεων της Κυριακής στο Βέλγιο. Εις βάρος του δεν βρέθηκε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο και τη Δευτέρα τον άφησαν ελεύθερο, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές πηγές στις Βρυξέλλες. Το ίδιο συνέβη και με άλλους τέσσερις από τους συνολικά επτά συλληφθέντες.

Ο καταζητούμενος Σαλά και ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ είναι αδέρφια ενός από τους καμικάζι αυτοκτονίας που στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους ανατινάχθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έξω από καφέ στη Rue Voltaire. Ο Ιμπραίμ ή Μπραχίμ Αμπντεσλάμ είχε στενές σχέσεις με τον 27χρονο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και ενορχήστρωσε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Ο 26χρονος αδερφός του Σαλά θεωρείται ότι είναι ο άνδρας που νοίκιασε ένα μαύρο Volkswagen Polo, το οποίο από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων η γαλλική αστυνομία βρήκε παρκαρισμένο έξω από το θέατρο Bataclan. Το πρωί του Σαββάτου, ο Σαλά και άλλοι δυο άνδρες εντοπίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο. Τους σταμάτησαν αλλά τα ονόματά τους δεν προέκυψαν σε καμία βάση καταζητούμενων και έτσι τους άφησαν να φύγουν.

Ώρες αργότερα, η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία του 26χρονου Σαλά. Εις βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, με τη σημείωση πως είναι επικίνδυνος κι αν κάποιος τον δει, να μην τον πλησιάσει ούτε και να επιχειρήσει να τον σταματήσει, αλλά να καλέσει τις αρχές.

Το μεσημέρι της Δευτέρας και ενώ στην περιοχή Μολντεμπεεκ των Βρυξελλών βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, μεταδόθηκε από το RTL η πληροφορία πως ο Σαλά Αμπντεσλάμ είχε συλληφθεί. Πως είχε εντοπιστεί στην περιοχή, από την οποία φαίνεται να ξεκίνησαν και οι οκτώ δράστες και η οποία ονομάζεται «πρωτεύουσα των τρομοκρατών», και πως η αστυνομία τον είχε διατάξει να εμφανιστεί στο παράθυρο του σπιτιού με τα χέρια ψηλά.

Αλλά ο 26χρονος δράστης παραμένει ελεύθερος και καταζητούμενος. Η επιχείρηση στις Βρυξέλλες τελείωσε χωρίς καμία σύλληψη, χωρίς καμία άλλη εξέλιξη. Είναι τέτοιος ο πανικός που επικρατεί και στο Βέλγιο τις τελευταίες ώρες, που υπήρξε η πληροφορία πως βρέθηκε ύποπτη βαλίτσα μέσα σε αυτοκίνητο κοντά σε κτίριο της Ε.Ε. Αλλά και αυτή η πληροφορία αποδείχθηκε λανθασμένη. Γιατί η αστυνομία άνοιξε το αυτοκίνητο και τη βαλίτσα και δεν βρήκε τίποτα ύποπτο.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version