Site icon NewsIT

Παρίσι – Μητέρα βομβιστή αυτοκτονίας: Ανατινάχθηκε λόγω στρες

16.11.2015 | 16:15
Παρίσι – Μητέρα βομβιστή αυτοκτονίας: Ανατινάχθηκε λόγω στρες

Ο Ibrahim Abdeslam ανατινάχθηκε έξω από το καφέ Comptoir Voltaire στο Παρίσι. Ήταν ένα από τα 3 αδέρφια που φέρονται να είναι στην καρδιά του ISIS. Από τη στιγή που αναγνωρίστηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας, η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι ο 31χρονος ίσως ανατινάχθηκε λόγω στρες.

“Δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν”, υποστηρίζει η μητέρα του 31χρονου που σκόρπισε τον θάνατο στο Παρίσι. Οι αρχές συνέλαβαν τα δύο του αδέρφια Mohamed Abdeslam και Salah Abdeslam μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους. Η μητέρα του βομβιστή αυτοκτονίας υπερασπίστηκε τον γιο της τον Ibrahim, υποστηρίζοντας πως ανατινάχθηκε από ατύχημα και πως μπορεί να το έκανε επειδή ήταν αγχωμένος. Η οικογένειά του δήλωσε έκπληκτη από την είδηση πως ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France.

“Δεν ήταν το σχέδιό του, αυτό είναι σίγουρο. Το γεγονός πως ανατινάχθηκε χωρίς να σκοτώσει κανέναν λέει πολλά. Τον είχαμε δει δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις πως σχεδίαζε να κάνει τίποτα βίαιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η οικογένειά του παραδέχτηκε πως είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη Συρία. “Εκπλαγήκαμε που ο Salah εμπλέκεται στις επιθέσεις. ο Ibrahim ήταν διαφορετικός. Είχε ραζοσπαστικοποιηθεί, αλλά όχι τόσο πολύ που να πιστεύουμε ότι θα έκανε μια τέτοια κτηνωδία”.

Άλλο μέλος της οικογένειας των αδερφών ισχυρίστηκε ότι δεν θα ήθελε να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας. “Ίσως τα εκρηκτικά να εξερράγησαν πρόωρα από ατύχημα. Ίσως να έφταιγε το στρες”. Οι εισαγγελείς αναγνώρισαν τον Ibrahim που τραυμάτισε σοβαρά έναν διερχόμενο όταν εξερράγη η βόμβα ως τον άνθρωπο που νοίκιασε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις. Το SEAT χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες στις επιθέσεις έξω από την πιτσαρία Casa Nostra και το καφέ La Belle Équipe. Βρέθηκε εγκαταλελειμένο σε απόσταση 20 λεπτών, στο Montreuil, και οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια κρύπτη με όπλα στο εσωτερικό του.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version