Τετάρτη, 2 Οκτ.
18oC Αθήνα

Παρίσι – Νεκρός ο “εγκέφαλος” του μακελειού! Σκοτώθηκε στην επιχείρηση στο Saint Denis ο Αμπντελχαμίντ Αμπαουντ

Παρίσι – Νεκρός ο “εγκέφαλος” του μακελειού! Σκοτώθηκε στην επιχείρηση στο Saint Denis ο Αμπντελχαμίντ Αμπαουντ

– Ανακοινώθηκε επίσημα από τον εισαγγελέα του Παρισιού ο θάνατος του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ
– Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της οκτάωρης επιχείρησης αστυνομίας και στρατού στο προάστιο Saint Denis την Τετάρτη
– Ο θάνατός του αποκαλύφθηκε μέσω των αποτυπωμάτων του
– Το πτώμα του ανακαλύφθηκε στα συντρίμμια του διαμερίσματος, γαζωμένο από σφαίρες
– Μαζί του πέθανε η 26χρονη ξαδέρφη του, που πυροδότησε εκρηκτικά και έγινε η πρώτη γυναίκα καμικάζι στην Ευρώπη
– Άγνωστη ακόμα η τύχη του 26χρονου καταζητούμενου Σαλά Αμπντεσλάμ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την είδηση που περίμεναν όλοι οι Γάλλοι επιβεβαίωσε και επίσημα το μεσημέρι της Πέμπτης ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή. Ο Βέλγος τζιχαντιστής που σχεδόν από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ο “εγκέφαλος” και εμπνευστής του μακελειού στη γαλλική πρωτεύουσα με τους 129 νεκρούς, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είναι νεκρός.

Ο 27χρονος Βέλγος, με μαροκινή καταγωγή, τρομοκράτης ήταν εκείνος που οδήγησε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Αν και οι γαλλικές αρχές, στην αρχή, πίστευαν ότι ο Βέλγχος τζιχαντιστής είχε διαφύγει στη Συρία και από εκεί οργάνωσε τις επιθέσεις. Αποδείχθηκε όμως ότι ο άνθρωπος που πολλοί αποκαλούσαν “τον πιο σκληρό δήμιο του Ισλαμικού Κράτους” ήταν κάτω από τη μύτη των γαλλικών αρχών. Ήταν στο Παρίσι την ημέρα των επιθέσεων, ήταν στο Παρίσι και τις ημέρες μετά τις επιθέσεις! Δρούσε ανενόχλητος, έδωσε την εντολή να δολοφονηθούν 129 αθώοι.

“Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ αναγνωρίσθηκε επισήμως, έπειτα από σύγκριση των δκατυλικών αποτυπωμάτων, και έχει σκοτωθεί στη διάρκεια της επιδρομής της αστυνομίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής εισαγγελίας. “Σ’ αυτόν ανήκει το πτώμα που ανακαλύφθηκε μέσα στην πολυκατοικία, διάτρητο από σφαίρες”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φρανσουά Μολέν, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής.

Η είδηση πως είναι νεκρός ήρθε μια μέρα μετά την γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας, της αντιτρομοκρατικής και του στρατού στο προάστιο Saint Denis, όπου σε διαμέρισμα λίγα μέτρα μακριά από το Stade de France, σημείο της πρώτης επίθεσης την περασμένη Παρασκευή, είχαν βρει καταφύγιο ο Αμπαούντ, η ξαδέρφη του Hasna Aitboulahcen και άλλα τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Όταν η αστυνομία έφτασε για να κάνει έφοδο, η 26χρονη Hasna Aitboulahcen πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί και έγινε η πρώτη γυναίκα καμικάζι στην Ευρώπη. 5.000 σφαίρες χρησιμοποίησαν οι άνδρες της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, που έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα κρησφύγετο. Αρχικά, κανείς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο ένας από τους νεκρούς ήταν ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της Γαλλίας. Τα αποτυπώματά του, όμως, ήρθαν να δώσουν την απάντηση. Ο Αμπαούντ ήταν αμέσα στους τρομοκράτες που έπεσαν νεκροί στο Saint Denis.

Άγνωστη παραμένει η τύχη του καταζητούμενου Σαλά Αμπντεσλάμ, του 26χρονου που θεωρείται ο όγδοος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, ο όγδοος από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι, ο άνδρας που έχει καταγραφεί από τρεις κάμερες ασφαλείας σε πιτζαρία του Παρισιού, να θερίζει ζωές, απόλυτα ψύχραιμος. Το video είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της Daily Mail. Δείχνει τον 26χρονο τζιχαντιστή, που την ημέρα της επίθεσης φορούσε ένα γαλάζιο μπλουζάκι, να κρατά το καλάσνικοφ και να πυροβολεί αδιακρίτως κατά των θαμώνων του εστιατορίου.

Φαίνεται να ψάχνει θύματα στο δρόμο, πυροβολεί τη τζαμαρία του μαγαζιού με στόχο να σκοτώσει όσους βρίσκονταν μέσα. Συγκλονιστική είναι η στιγμή που ο δράστης βλέπει μια γυναίκα που έχει κρυφτεί κάτω από ένα τραπεζάκι, στρέφει το όπλο του για να τη σκοτώσει, αλλά το καλάσνικοφ μπλοκάρει και η γυναίκα καταφέρνει να ξεφύγει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Φωτογραφίες: EPA, Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε