Site icon NewsIT

Παρίσι: Ο άνθρωπος που έκανε τον Πύργο του Άιφελ… σύμβολο ειρήνης

16.11.2015 | 16:14
Παρίσι: Ο άνθρωπος που έκανε τον Πύργο του Άιφελ… σύμβολο ειρήνης

Όταν ο Jean Jullien δημοσίευσε στο διαδίκτυο την εικόνα του Πύργου του Άιφελ ως σύμβολο ειρήνης δεν είχε ιδέα ότι επρόκειτο να κλέψει τις καρδιές του κόσμου και να κερδίσει εκατομμύρια δημοσιεύσεις ως ένδειξη συμπαράστασης μετά τα τραγικά συμβάντα στο Παρίσι. Η φωτογραφία αυτή έχει γίνει το σύμβολο της ελπίδας τις τελευταίες ημέρες που όλοι βιώνουν τον τρόμο, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το αιματοκύλισμα στη Γαλλία.

Βέβαια, ο καλλιτέχνης αυτού του συμβόλου αναφέρει πως με τίποτα δεν ήταν αυτός ο σκοπός του. Ήθελε, απλώς, με τον τρόπο του να δείξει σεβασμό προς τα θύματα και τις οικογένειες όσων βίωναν αυτές τις δραματικές στιγμές. Ο εικονογράφος Jean Jullien είχε επηρεαστεί τόσο από την επίθεση το βράδυ της Παρασκευής της 13ης Νοεμβρίου στην πόλη του, που δημιούργησε τη συγκινητική αυτή εικόνα. Με επίκεντρο τον φημισμένο Πύργο του Άιφελ της Γαλλίας, σχεδίασε το περίγραμμα με βάση το CND πρόσημο.

Ο Jullien είπε στο NPR ότι δημιούργησε την εικόνα ως απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπινες ψυχές σε όλη την πόλη και ανέλαβαν την ευθύνη οι τζιχαντιστές. Ο ίδιος λέει ότι, παρόλο που δεν είναι πρόθυμος να είναι το κέντρο της προσοχής, χαίρεται με το ότι ήταν σε θέση να βοηθήσει τους ανθρώπους να μοιραστούν, όπως και αυτός, τη συμπαράστασή τους προς τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων. Με 58,000 αναδημοσιεύσεις μόνο σε Twitter και ακόμη περισσότερες σε Facebook και Instagram, η εικόνα αυτή είναι μεταξύ άλλων, όπως το λογότυπο ‘Pray for Paris’ και τη γαλλική σημαία φόντο σε κάθε προσωπική σελίδα, σημάδι ένδειξης συμπάθειας και συμπαράστασης.

 

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version