- Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Παρίσι - Δείτε φωτογραφίες των αδικοχαμένων ψυχών - Τουλάχιστον 16 αλλοδαποί μεταξύ των θυμάτων από τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα στην "καρδιά" της Γαλλίας - Επιδρομές σε ολόκληρη τη χώρα κάνει η γαλλική αστυνομία μετά το άνευ προηγουμένου μακελειό στο Παρίσι - 129 νεκροί, 352 τραυματίες, οι 99 σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι - Ο πατέρας και ο αδελφός του ενός από τους καμικάζι τέθηκαν υπό κράτηση - Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν πως το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στο Stade de France ενδέχεται να μην είναι αυθεντικό
Το μότο “Je suis Paris” κάνει από χθες τον γύρο του κόσμο και σηματοδοτεί την ενότητα. Την παγκόσμια ενότητα ενάντια στην τρομοκρατία και το “τυφλό” μίσος, στο όνομα της κάθε αρρωστημένης ιδεολογίας.
Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 129 νεκρούς, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι τα θύματα της επίθεσης στο θέατρο Μπατακλάν. Την ίδια ώρα, οι τραυματίες φτάνουν τους 352, από τους οποίους η ζωή των 99 κρέμεται σε μια κλωστή.
Όσο περνούν οι ώρες, έχουν αρχίσει και δημοσιεύονται τα πρώτα στοιχεία των θυμάτων. Ονόματα, φωτογραφίες, συγκλονιστικές ιστορίες. Ανάμεσά τους, εκτός από Γάλλους που ζούσαν στην γενέτειρά τους, υπάρχουν Βέλγοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ρουμάνοι, Βρετανοί, Τυνήσιοι, Αμερικανοί, Χιλιανοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί, ενδεχομένως ένας Σουηδός.
Το “Je suis Paris”, λοιπόν, αποκτά και κυριολεκτική, εκτός από σημειολογική έννοια. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι “πλήγωσαν” ολόκλητο τον κόσμο και όχι μόνο τη Γαλλία…
Ένας δικηγόρος από το Παρίσι, που σπούδαζε στο Λονδίνο, ο 26χρονος Valentin Ribet, ήταν στο Μπατακλάν, σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, την Hogan Lovells. Το London School of Economics ανακοίνωσε πως ο Ribet αποφοίτησε το 2014 και εργαζόταν στο τμήμα προσφυγών της δικηγορικής εταιρείας, ειδικευόμενος μάλιστα στα θέματα φοροδιαφυγής.
“Ήταν ένας ταλαντούχος δικηγόρος, εξαιρετικά συμπαθής και μία υπέροχη προσωπικότητα στο γραφείο”, τόνισε σα ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Η Lola Salines, εργαζόταν στο εστιατόριο La Boucherie de Paris και ήταν έλος της ομάδας roller derby. Πέθανε στις τρομοκρατικές επιθέσεις σύμφωνα με τον πατέρα της, Georges Salines.
Ο ίδιος έγραψε στο Twitter ότι η Lola βρισκόταν στο Μπατακλάν και ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε…
Je viens d’avoir confirmation du décès de Lola #LolaSalines #rechercheParis Merci à tous ceux qui nous ont aidé aujourd’hui
— Georges Salines (@GeorgesSalines) Νοέμβριος 14, 2015
Η Nohemi Gonzalez από την περιοχή El Monte της Καλιφόρνια, φοιτούσε στο τρέχον εξάμηνο στο Strate College of Design, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του CSLB, Jane Close Conoley. Ο ίδιος σημείωσε πως ήταν ανάμεσα στους 16 φοιτητές που βρίσκονταν σε ένα από τα εστιατόρια που δέχθηκαν επίθεση…
“Ήταν αστέρι”, τόνισε ο Michael DeFord, ένας από τους πρώην καθηγητές της. Η Gonzalez και τρεις συμφοιτητές της κατέκτησαν τη δεύτερη θέση σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που είχε θέμα την εξεύρεση λύσεων σε θέματα βιωσιμότητας των τροφίμων.
Ένας νιόπαντρος αρχιτέκτονας, ο Amine Ibnolmobarak, ήταν επίσης ένας από τους νεκρούς των επιθέσεων. Δίδασκε στην αρχιτεκτονική σχολή του πανεπιστημίου ENSA του Παρισιού, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα των φοιτητών της σχολής στο Facebook.
Ο Ibnolmobarak ήταν μουσουλμάνος, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Facebook ο ξάδελφός του, Akram Benmbarek.
Via Jean AttaliAmine Ibnolmobarak, architecte, enseignant à l’ENSA Pairs-Malaquais, assassiné cette nuit à Paris.Notre…
Posted by Khaldoun Zreik on Saturday, 14 November 2015
Η σύζυγός του δέχθηκε τρεις σφαίρες και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση…
Η οικογένεια του Βρετανού Nick Alexander επιβεβαίωσε τον θάνατό του στον Guardian. Ο Alexander εργαζόταν με το συγκρότημα Eagles of Death Metal, που έπαιζε στην συναυλία κατά την διάρκεια του μακελειού στο Μπατακλάν.
Για τον Βρετανό Nick Alexander σας είχαμε ενημερώσει ήδη από χθες
Ο δημοσιογράφος Guillaume Decherf βρήκε τραγικό θάνατο επίσης στο Μπατακλάν, σύμφωνα με τον εργοδότη του στο γαλλικό πολιτιστικό περιοδικό Les Inrockuptibles.
Στον λογαριασμό του περιοδικού στο Twitter, εχει δημοσιευθεί η φωτογραφία του αλλά κι ένα αφιέρωμα που έγραψε τον τελευταίο μήνα για την επερχόμενη συναυλία του συγκροτήματος…
Notre ami et journaliste Guillaume B. Decherf a été tué hier au Bataclan. https://t.co/QP9YU3GN67 pic.twitter.com/4mIg0GwMri
— les inrocks (@lesinrocks) Νοέμβριος 14, 2015
Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι της Universal Music, της εταιρείας τηλαδή του συγκροτήματος ήταν ανάμεσα στους νεκρούς στο Μπατακλάν.
Ο ένας ήταν ο Thomas Ayad, ένας παραγωγός της Mercury Records, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Universal Music Group, Lucian Grainge. Ο ίδιος χαρακτήρισε το συμβάν μία “απερίγραπτα φρικτή τραγωδία”.
Η Marie Mosser ήταν η δεύτερη εργαζόμενη της Universal employee. Ο λογαριασμός της στο Twitter ανέφερε ΄το εργαζόταν ως στο τμήμα επικοινωνιών και ψηφιακού marketing.
Στην συναυλία βρισκόταν και η 23χρονη Elodie Breuil, όπως δήλωσε στο περιοδικό Time ο αδελφός της.
Η Breuil ήταν φοιτήτρια σχεδίου στο Ecole de Conde και συμμετείχε με την μητέρα της στην μεγάλη διαδήλωση που είχε γίνει μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo.
Η εφημερίδα El Mundo μετέδωσε πως ο 29χρονος μηχανικός Juan Alberto González Garrido, ήταν από την Γρανάδα και ζούσε στο Παρίσι τα τελευταία δύο χρόνια. Παντρεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι με μία συνάδελφό του, με την οποία βρίσκονταν μέσα στο Μπατακλάν.
Η σύζυγός του κατάφερε να σωθεί, σε αντίθεση με τον 29χρονο, ο οποίος σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ήταν ειδικός στην πυρηνική ενέργεια κι εργαζόταν για την γαλλική εταιρεία EDF.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού επιβεβαίωσε ακόμη πως δύο γυναίκες πέθαναν στις τρομοκρατικές επιθέσεις, χωρίς να δίνονται περαιτέρω στοιχεία ταυτότητας.
Τουλάχιστον 16 αλλοδαποί συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων των επιθέσεων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής στο Παρίσι και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 129 άνθρωποι και να τραυματιστούν 352.
Με βάση τον απολογισμό αυτό, στους νεκρούς περιλαμβάνονται:
– Τουλάχιστον δύο Βέλγοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.
–Ένας Ισπανός, ο Αλμπέρτο Γκονθάλεθ Γκαρίδο, 29 ετών. Ο νέος από τη Μαδρίτη, σύμφωνα με την αδελφή του, παρακολουθούσε τη συναυλία στο Μπατακλάν.
– Δύο Πορτογάλοι: ένας άνδρας 63 ετών, μόνιμος κάτοικος Παρισιού, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς. Η πορτογαλική κυβέρνηση έκανε λόγο και για ένα δεύτερο θύμα πορτογαλικής εθνικότητας, μια γυναίκα γεννημένη στη Γαλλία το 1980 με διπλή υπηκοότητα. Σκοτώθηκε στο Μπατακλάν.
– Δύο Ρουμάνοι υπήκοοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.
–Ένας Βρετανός υπήκοος, σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, που έκανε επίσης λόγο για Βρετανούς τραυματίες, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.
– Δύο νεαρές Τυνήσιες, αδελφές, που ζούσαν η μία στο Παρίσι και η δεύτερη στη Σενεγάλη, διέμεναν στην περιοχή του Κρεζό και γιόρταζαν τα γενέθλια μιας φίλης τους.
– Μία Αμερικανίδα φοιτήτρια 20 ετών, η Νοέμι Γκονσάλες, η οποία σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Λονγκ Μπιτς και βρισκόταν στο Παρίσι στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, σκοτώθηκε, όπως γνωστοποίησε το πανεπιστήμιο και είχαν δηλώσει νωρίτερα τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Πολλοί άλλοι Αμερικανοί έχουν τραυματιστεί.
– Δύο Χιλιανοί υπήκοοι: μια γυναίκα, η Πατρίσια Σαν Μαρτίν, 55 ετών. «Είναι ανιψιά του πρεσβευτή μας Ρικάρδο Νούνιες», δήλωσε η γερουσιάστρια του σοσιαλιστικού κόμματος της Χιλής Ισαβέλ Αγιέντε. Ένας ακόμη Χιλιανός υπήκοος, ο Λουίς Φελίπε Σότσε Βάγιε, επίσης σκοτώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στο Σαντιάγο.
– Δύο Αλγερινοί, μια γυναίκα 40 ετών και ένας άνδρας 29 ετών, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων APS, που επικαλέστηκε αλγερινές διπλωματικές πηγές.
– Ένας Μαροκινός υπήκοος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε στο πόδι, πάντως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την πρεσβεία του Μαρόκου στο Παρίσι.
– Ενδέχεται μεταξύ των νεκρών να είναι ένας Σουηδός, ενώ ένας συμπατριώτης του τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας
– Δύο Βραζιλιάνοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, και ο ένας από αυτούς συνεχίζει να νοσηλεύεται.
Με πληροφορίες από cnn.com και από ΑΠΕ – ΜΠΕ