Τρίτη, 1 Οκτ.
20oC Αθήνα

Παρίσι: Οι Eagles of Death Metal επέστρεψαν για να τελειώσουν τη συναυλία του Bataclan

Παρίσι: Οι Eagles of Death Metal επέστρεψαν για να τελειώσουν τη συναυλία του Bataclan

Η συναυλία τους στο Παρίσι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου γράφτηκε στις σελίδες της ιστορίας με το αίμα των αθώων που σκοτώθηκαν στο Bataclan από το τυφλό μίσος των τζιχαντιστών. Όμως οι Eagles of Death Metal είχαν υποσχεθεί για να ολοκληρώσουν εκείνη τη συναυλία. Και το έκαναν το βράδυ της Τρίτης (16.02.2016) όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή του ιστορικού Olympia.

Εμφανώς συγκινημένος, ο αρχηγός του συγκροτήματος Τζέσι Χιουζ δεν απηύθυνε κανένα μήνυμα στο κοινό μόλις ανέβηκε στη σκηνή. Το συγκρότημα άρχισε να παίζει το τραγούδι “I only want you” ωστόσο αιφνιδιαστικά σταμάτησε πριν το ολοκληρώσει. Και ο τραγουδιστής ζήτησε «μια στιγμή για να θυμηθούμε».

«Για μία στιγμή ας θυμηθούμε, κατόπιν θα συνεχίσουμε και πάλι να παίζουμε» είπε ο Τζος Χομ, συνιδρυτής του συγκροτήματος. Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα, το συγκρότημα συνέχισε την ερμηνεία του.

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου όταν ομάδα τζιχαντιστών αιματοκύλησε την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Ήταν η νύχτα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι με 130 νεκρούς και σχεδόν 400 τραυματίες.

Η πλέον αιματηρή απ’ όλες έγινε στο θέατρο Bataclan όπου εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη η συναυλία των Eagles of Death Metal. Τη μουσική διέκοψαν οι ήχοι των Καλάσνικοφ. Οι τζιχαντιαστές είχαν εισβάλει στο χώρο και πυροβολούσαν κατά πάντων. Άφησαν πίσω τους, πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, 90 νεκρούς και πολλούς άλλους τραυματίες.

Το Μπατακλάν παραμένει κλειστό έκτοτε, η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Olympia με την παρουσία επιζώντων των επιθέσεων και συγγενών των θυμάτων, τους οποίους προσκάλεσε η παραγωγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε