Παρασκευή, 27 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Παρίσι – Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας: Η γαλλική κυβέρνηση ήξερε πως θα δεχτεί επίθεση – ΗΧΗΤΙΚΟ

Παρίσι – Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας: Η γαλλική κυβέρνηση ήξερε πως θα δεχτεί επίθεση – ΗΧΗΤΙΚΟ

Φωτιά έχει πάρει από χθες βράδυ το τηλέφωνο της προέδρου της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι Σέτα Θεοδωρίδου, η οποία σε συνέντευξή της στο newsit.gr υποστηρίζει πως η γαλλική κυβέρνηση ήξερε πως θα δεχτεί τρομοκρατική επίθεση και φύλασσε όλα τα δημόσια κτίρια, και τα σχολεία!

 

“Το Παρίσι είναι το θέατρο μια τεράστιας τρομοκρατικής ενέργειας και φαντάζομαι ότι είναι αντίποινα σε αυτά που κάνει η Γαλλία στέλνοντας στρατό, βομβαρδίζοντας τζιχαντιστές και λοιπά. Το περιμέναμε πως θα γίνει, δεν ξέραμε το μέγεθος της επίθεσης”, αναφέρει η κυρία Θεοδωρίδου και πρόσθεσε:
“Ήξερε η γαλλική κυβέρνηση ότι κάτι θα γινόταν. Όλα τα δημόσια κτίρια ήταν φυλαγμένα. Τα σχολεία. Δεν μπορείς να σταματήσεις τη συνέχεια της ζωής… Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένας Έλληνες μεταξύ των θυμάτων. Βέβαια, δεν έχει γίνει η αναγνώριση όλων των θυμάτων και κρατώ μια επιφύλαξη. Τώρα μίλησα με τη γενική γραμματέα της κοινότητας η οποία μου είπε πως η κόρη της είχε προγραμματίσει να πάει στο συναυλιακό χώρο και για καλή της τύχη δεν πήγε”.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

 Το newsit.gr επικοινώνησε και με την Μαρία Αλαβάνου, εγκληματολόγος, ειδική σε θέματα τρομοκρατίας.
“Έχουμε ένα χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, περιμένουν να δούμε όλες τις άλλες παραμέτρους για να είμαστε σαφείς στην αξιολόγηση. Σαφώς αυξάνεται ο κίνδυνος των επιθέσων και απαιτείται συντονισμός των Αρχών”, αναφέρει η κυρία Αλαβάνου.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

 Το newsit.gr μίλησε και με την εκπρόσωπο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, Κωνσταντίνα Πανέτη.
“Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων”, αναφέρει.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε