Site icon NewsIT

Παρίσι: Το μήνυμα – διαταγή για την εισβολή των τζιχαντιστών στο Bataclan

18.11.2015 | 10:00
Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

"Πάμε, ξεκίνησε". Αυτό ήταν το μήνυμα που εστάλη από το κινητό ενός από τους τζιχαντιστές καμικάζι που εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής στο θέατρο Bataclan στην πλέον πολύνεκρη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το κινητό, μέσα στο οποίο εκτός από το μήνυμα – διαταγή για να ξεκινήσει η τρομοκρατική επίθεση, βρέθηκε και ένας χάρτης του Bataclan, εντοπίστηκε σε σκουπιδοντενεκέ κοντά στο θέατρο που αιματοκύλησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Mediapart και τη Monde, το μήνυμα εστάλη στις 21:42 το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Γαλλίας), λίγα λεπτά πριν εισβάλουν οι τζιχαντιστές καμικάζι στο θέατρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συναυλία του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles of Death Metal.

Χάρη σε αυτό το τηλέφωνο, οι ερευνητές κατάφεραν να βρουν πως οι δράστες είχαν νοικιάσει δυο δωμάτια σε ξενοδοχείο της περιοχής Alfortville, μια βιομηχανική περιοχή έξω από το Παρίσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο άνθρωπος που είχε το κινητό και δέχτηκε το μήνυμα, ήταν επίσης στο ξενοδοχείο πριν από τις επιθέσεις.

Την Τρίτη, το περιοδικό Le Point κατάφερε να μπει μέσα στα δωμάτια που είχε νοικιάσει, με το όνομά του, ο 26χρονος καταζητούμενος Σαλα Αμπντεσλαμ, αδερφός ενός από τους καμικάζι. Η αστυνομία βρήκε σύριγγες και πλαστικά σωληνάκια και τώρα προσπαθεί να διευκρινίσει αν αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί οι δράστες ή οι τζιχαντιστές έκαναν χρήση ναρκωτικών πριν ξεκινήσουν την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


Exclusivité Le Point.fr – Attentats de Paris… από LePoint

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version