Κόσμος

Παρίσι: Χαμός για την “Έκθεση του Αιώνα” – Έχουν φύγει 130.000 εισιτήρια! – video

Περισσότερα από 130.000 εισιτήρια έχουν προπωληθεί για την έκθεση “Τουταγχαμών, ο θησαυρός του Φαραώ” που θα αρχίσει το Σάββατο 23 Μαρτίου στο πολιτιστικό κέντρο Grande Halle του πάρκου Βιλέτ, στο βόρειο Παρίσι.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της έκθεσης, οι πωλήσεις θα ανέλθουν στα 150.000 εισιτήρια έως την ημέρα των εγκαινίων στο Παρίσι.

Περισσότερα από 150 κομμάτια – χρυσά κοσμήματα, έργα χαρακτικής, γλυπτά, τελετουργικά αντικείμενα – προέρχονται από τον θησαυρό του Τουταγχαμών, από τον οποίο περισσότερα από 50 βγαίνουν για πρώτη φορά από την Αίγυπτο, που θα εκτεθεί σε μια σκηνογραφία που σχεδιάστηκε ειδικά για την έκθεση.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Χάλεντ Ελ Ανάνι αναμένεται να επισκεφθεί την έκθεση την Πέμπτη (21.3.2019).

Παρίσι: Λατρεία για τον Τουταγχαμών

Το Παρίσι είναι ο δεύτερος σταθμός αυτής της περιοδείας της έκθεσης – μετά το Λος Άντζελες – που αναμένεται να ταξιδέψει σε 10 μεγάλες πόλεις, ο κατάλογος με τις οποίες δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Η μεταφορά ενός μέρους των συλλογών του μουσείου που βρίσκεται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου στο μελλοντικό “Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο της Γκίζας”, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του σε τρία με 3 – 4 χρόνια, επέτρεψε σε έναν περιορισμένο αριθμό σημαντικών αντικειμένων να βγουν κατ’ εξαίρεση από την Αίγυπτο.

Το 1967, η έκθεση “Ο Τουταγχαμών και η εποχή του” στη Γαλλία με 45 εκθέματα που είχε εγκαινιαστεί από τον υπουργό Πολιτισμού Αντρέ Μαλρό, παρουσία του πρεσβευτή της Αιγύπτου στη Γαλλία, ήταν ένα σημαντικό γεγονός, σε σημείο που είχε χαρακτηριστεί “Η Έκθεση του Αιώνα”. Τεράστιες ουρές είχαν σχηματιστεί έξω από το Πτι Παλαί στο Παρίσι για τους θησαυρούς του Φαραώ, οι οποίοι προσέλκυσαν 1,24 εκατομμύρια επισκέπτες, έναν αριθμό – ρεκόρ.

Το 1976 μια άλλη έκθεση για τον Ραμσή Β’ στο Γκραν Παλαί είχε επιτρέψει μια νέα έξοδο από την Αίγυπτο αντικειμένων του περίλαμπρου τάφου.

Η έκθεση “Ο Θησαυρός του Φαραώ” θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 25