Κόσμος

Παροξυσμός στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία – Προσευχές και εμβατήρια

Μεγάφωνα στην παραμεθόριο με τη Συρία μεταδίδουν εμβατήρια, ενώ την Πέμπτη τεμένη καλούν σε "προσευχή για τον στρατό".

Αν η επιχείρηση στην Συρία δεν ήταν πόλεμος, θα μπορούσε να είναι ένα καλοστημένο τουρκικό σήριαλ, όπως εκείνα για τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Με “υπερθέαμα” -αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εκρήξεις, απογειώσεις αεροπλάνων από τις βάσεις κοντά στα σύνορα με τη Συρία και Ερντογάν. Πολύ Ερντογάν.

Όσο για την μουσική υπόκρουση, θα ήταν σίγουρα τα στρατιωτικά εμβατήρια που παραπέμπουν στην οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτά τα εμβατήρια ακούγονται από τα μεγάφωνα τα οποία είχαν στηθεί στην επαρχία, που βρίσκεται περίπου 6 χλμ από τη στρατηγικής σημασίας συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, μεταδίδοντας  “πατριωτικές” μουσικές για να τονώσουν το φρόνημα κατοίκων και στρατευμάτων, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Τα σχολεία έκλεισαν μέχρι την Δευτέρα στην τουρκική επαρχία Ακτσάκαλε στα σύνορα με τη Συρία, με την έναρξη της εισβολής τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία.

Οι τοπικές αρχές στο Ακτσάκαλε βρίσκονται σε επιφυλακή, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να προσέχουν για πιθανά πυρά από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Τεμένη σε όλη την Τουρκία θα πραγματοποιήσουν πρωινές προσευχές αύριο Πέμπτη για το στρατό, μετέδωσε το TRT.

Το κρατικό δίκτυο χαρακτήρισε τη στρατιωτική επιχείρηση τη «μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της (τουρκικής) Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι αυτή εκτείνεται σε μια περιοχή «περίπου 400χλμ μήκους και 35 χλμ βάθους».

Είναι γνωστό και το επόμενο “επεισόδιο”. Τουλάχιστον -όπως αναφέρει και Πακιστανός αναλυτής- σύμφωνα με το ότι έγινε στην προηγούμενη τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν, μετά από 24 έως 48 ώρες βομβαρδισμών, θα ακολουθήσει η χερσαία επιχείρηση. Που -πάντα κατά τον αναλυτή- θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την αεροπορία και το πυροβολικό στην “χωρίς βουνά βορειοανατολική Συρία”.

https://twitter.com/BhittaniKhannnn/status/1181972580837789696?s=20

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκίνηση στην πρώτη Κυριακάτικη Λειτουργία στο Βατικανό χωρίς πάπα - Κοσμοσυρροή στον τάφο του Πάπα Φραγκίσκου
Οι ιερείς της Βασιλικής της Σάντα Μαρία Ματζόρε ζητούν από τους προσκυνητές να κάνουν μια σύντομη προσευχή μπροστά στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου και στη συνέχεια να βγαίνουν από την εκκλησία
Πλήθος κόσμου στο Βατικανό
Αυτός είναι ο λιτός τάφος του Πάπα Φραγκίσκου στη Σάντα Μαρία Ματζόρε - Χιλιάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί
Ο τάφος του γράφει μόνο μία λέξη, το όνομά του: «Φραγκίσκος» - Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου 22