Site icon NewsIT

Πατέρας τραυματία στρατιώτη για την επίθεση της Χεζμπολάχ με drone στο Ισραήλ: «Γλιστρούσαν στο αίμα»

14.10.2024 | 16:25
REUTERS/Ammar Awad/File Photo

REUTERS/Ammar Awad/File Photo

Tην επίθεση με drone της Χεζμπολάχ στη στρατιωτική βάση Μπινγιαμίνα στο Ισραήλ, περιγράφει ο πατέρας ενός τραυματισμένου στρατιώτη, μεταφέροντας τα λόγια του γιου του.

Η επίθεση της Χεζμπολάχ σκότωσε τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε σοβαρά άλλους επτά, με πάνω από 60 τραυματίες, κατά την επίθεση με drones που εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής (13.10.24) η Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Μπινγιαμίνα του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF).

«Ο γιος μου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Beilinson», εξήγησε ο πατέρας του στρατιώτη που από τύχη γλίτωσε τη ζωή του από το φονικό πλήγμα.

«Έχει σχετικά ελαφρά τραύματα, με θραύσματα στο πρόσωπό του και έχει χάσει την ακοή του από το ένα αυτί», είπε ο πατέρας στην Jerusalem Post και συνέχισε:

«Έκαναν αξονική τομογραφία και θα πάρουμε τα αποτελέσματα σήμερα. Ανησυχώ πολύ για τους σοβαρά τραυματίες και, φυσικά, για εκείνους που σκοτώθηκαν. Ήταν εκπαιδευόμενοι του στη μονάδα. Είναι δύσκολο, αλλά οι στρατιώτες είναι δυνατοί».

«Έλαβα ένα μήνυμα από τον γιο μου που έλεγε: “Ένα UAV (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) έπεσε στη βάση, αλλά είμαι καλά”. Είναι διοικητής ομάδας νεοσυλλέκτων», πρόσθεσε ο πατέρας του στρατιώτη.

«Έγινε μάρτυρας μιας σκηνής που θύμιζε τρομοκρατική επίθεση, έτσι το περιέγραψε. Βγήκε αμέσως έξω και με ενημέρωσε ότι τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Στην αρχή ανέφεραν το νοσοκομείο Ραμπάμ, αλλά αργότερα είπε ότι τον μετέφεραν με ελικόπτερο στο Μπίλινσον», τόνισε ο πατέρας.

«Κάθονταν στην τραπεζαρία, έτοιμοι να φάνε. Σε μια στιγμή, από απόσταση όχι μεγαλύτερη από πέντε μέτρα, είδε ακριβώς σε ποιο τραπέζι έπεσε το drone. Δεν κοίταξε στο ταβάνι, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι επρόκειτο για UAV. Είδε στρατιώτες σε κρίσιμη κατάσταση – ανθρώπους που γνώριζε καλά, τους δικούς του εκπαιδευόμενους. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν αργότερα. Κάποιες από τις μητέρες τον κάλεσαν, αλλά γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε μεγάλη ελπίδα, δεν απάντησε. Αυτό δεν ήταν δική του ευθύνη», πρόσθεσε.

«Υπήρχε ένας άλλος τραυματίας δίπλα του», σημείωσε ο πατέρας του τραυματισμένοι στρατιώτη.

«Ήθελαν να επιστρέψουν στους στρατιώτες τους και να τους παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας. Είπε ότι αφού τα θραύσματα χτύπησαν το πρόσωπό του, οι δυνάμεις έφτασαν γρήγορα και απομάκρυναν όποιον μπορούσαν. Περιέγραψε μια στιγμή που, λόγω της ποσότητας του αίματος, οι άνθρωποι γλιστρούσαν στο πάτωμα». 

«Κανονικά, τρώνε σε διαφορετική ώρα, αλλά εκείνη την ημέρα έτυχε να φάνε εκείνη την ώρα και τότε έγιναν όλα», δήλωσε ο πατέρας του στρατιώτη που βρίσκει ανησυχητικό το timing της επίθεσης.

«Υποθέτω ότι θα γίνει έρευνα. Δεν ήταν τυχαίο: τόσο η τοποθεσία, η τραπεζαρία, όσο και η χρονική στιγμή. Αυτή είναι η πραγματική ανησυχία», σημείωσε ο πατέρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version