Site icon NewsIT

Πάβελ Ντούροφ: Ο CEO του Telegram μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού μετά την προσωρινή του κράτηση

28.08.2024 | 17:16
Πάβελ Ντούροφ: Ο CEO του Telegram μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού μετά την προσωρινή του κράτηση

Στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού μεταφέρθηκε ο Πάβερλ Ντούροφ, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Telegram, πιθανόν προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη.

Ο Γαλλορώσος δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (24.08.2024) στο αεροδρόμιο Μπουρζέ στο Παρίσι. Ο ιδιοκτήτης της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram εξήλθε από το καθεστώς προσωρινής κράτησης και μεταφέρθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα 28 Αυγούστου, στο δικαστικό μέγαρο της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Είχε δοθεί ένταλμα σύλληψης του 39χρονου  ο οποίος επρόκειτο να περάσει το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι όπου αναμενόταν για ένα δείπνο.

Η γαλλική δικαιοσύνη του προσάπτει ότι δεν ανέλαβε δράση προκειμένου να εμποδίσει τη μετάδοση εγκληματικού ή αξιόποινου περιεχομένου στο Telegram, που μετράει τουλάχιστον 900 εκατομμύρια χρήστες.

Ο Πάβελ Ντούροφ αντιμετωπίζει δώδεκα κατηγορίες που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του προσκείμενη στις γαλλικές διωκτικές αρχές.

Η εταιρεία του, με έδρα το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χαρακτήρισε «παράλογες» τις κατηγορίες σε βάρος του.

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version