Πέμπτη, 29 Αυγ.
27oC Αθήνα

Πάβελ Ντούροφ: Οι Γαλλικές αρχές εξετάζουν τον CEO του Telegram για βία σε ένα από τα παιδιά του

Πάβελ Ντούροφ: Οι Γαλλικές αρχές εξετάζουν τον CEO του Telegram για βία σε ένα από τα παιδιά του
AP Photo/Tatan Syuflana, File

Για αδικήματα σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα αλλά πλέον και για άσκηση «σοβαρής βίας» εις βάρος ενός από τα παιδιά του, εξετάζεται ο ιδρυτής του Telegram που συνελήφθη στο Παρίσι.

Ο Πάβελ Ντούροφ ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μπουρζέ του Παρισίου το Σάββατο (24.08.2024) για αδικήματα σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, όπως έγινε γνωστό σήμερα (28.08.2024) κατηγορείται και για άσκηση βίας σε ένα από τα παιδιά του. Ο CEO της πλατφόρμας Telegram μεταφέρθηκε νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Η έρευνα που ανατέθηκε στην OFMIN, την αρμόδια υπηρεσία για τη δίωξη εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων, μόλις ξεκίνησε, πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι οι πράξεις φέρεται να διαπράχθηκαν εναντίον ενός παιδιού του που γεννήθηκε το 2017 και πήγαινε σχολείο στο Παρίσι.

Το αγοράκι ζει πλέον στην Ελβετία με τη μητέρα του. Εκείνη κατέθεσε το 2023 μήνυση στην Ελβετία, κατηγορώντας τον πρώην σύντροφό της για άσκηση βίας σε ένα από τα παιδιά του, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η έρευνα, που άνοιξε πρόσφατα το γαλλικό γραφείο παιδικής μέριμνας, αφορά τον γιο του Ντουρόφ, που γεννήθηκε το 2017, ο οποίος είχε εγγραφεί σε γαλλικό σχολείο. Η φερόμενη βία συνέβη στο Παρίσι, είπε η πηγή.

Η μητέρα του αγοριού είχε καταθέσει νομική καταγγελία στην Ελβετία πέρυσι, κατηγορώντας τον πρώην σύντροφό της για βίαιες πράξεις εναντίον του γιου τους, είπε η πηγή.

Ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος με περιουσία που εκτιμάται από το αμερικανικό περιοδικό Forbes σε 15,5 δισ. δολάρια, συνελήφθη στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι, όπου επρόκειτο να δειπνήσει.

Η γαλλική δικαιοσύνη τον κατηγορεί σε αυτήν την υπόθεση ότι δεν ενήργησε κατά της διάδοσης περιεχομένου εγκληματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα (διακίνηση ναρκωτικών, παιδική πορνογραφία, απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram που ίδρυσε το 2013 με τον αδελφό του, Νικολάι, και η οποία έχει περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες.

Η προσωρινή του κράτηση διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις