Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Παζάρι του Ερντογάν με τον στρατό για να κρατηθεί στην εξουσία

Παζάρι του Ερντογάν με τον στρατό για να κρατηθεί στην εξουσία

Τα… πάρε – δώσε με το στρατό έχει άρχισει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναζητώντας λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, προκαλώντας αναταραχές στην κυβέρνησή του και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Τις προθέσεις του Ερντογάν αποκάλυψε, σύμφωνα με αναλυτές, ο γηραιός βουλευτής του ΑΚΡ, Μουσταφά Ελιτάς, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής των νόμων που εμποδίζουν την επανεκδίκαση των υποθέσεων εκατοντάδων αξιωματικών του στρατού που καταδικάστηκαν για εμπλοκή σε σενάριο ανατροπής του Ερντογάν στις υποθέσεις Εργκένεγκον και Βαριοπούλα. (Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr)

Η κρίση πλήττει την οικονομία

Θύμα της πολιτικής κρίσης στην Τουρκία έχει πέσει η πρωτίστως η οικονομία, με τον Ερντογάν να βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδιέξοδο και έχοντας ανοιχτά όλα τα μέτωπα με τη δικαιοσύνη, την αστυνομία, την κοινωνία και κυρίως με τους συντρόφους στο κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, Γερμανοί σχολιαστές καταγγέλλουν ότι έχει υιοθετήσει το μοντέλο Πούτιν για να κρατηθεί στην εξουσία, ενώ ο γνωστός τούρκος σχολιαστής Μουράτ Γετκίν χρησιμοποιεί όρους μετεωρολογίας κάνοντας λόγο για συσσώρευση «ηλεκτρισμένων νεφώσεων» στο σημερινό του άρθρο. Άλλοι σχολιαστές υπογραμμίζουν την ανάγκη να παραμείνει η Τουρκία σε ευρωπαϊκή τροχιά λόγω της στρατηγικής γεωπολιτικής της θέσης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζει τις προεκλογικές – στην ουσία – ομιλίες του ανά την τουρκική επικράτεια υπερασπιζόμενος την πολιτική του και καταγγέλλοντας τη Δύση για συνομωσία σε βάρος του. Στην προσπάθεια πρόβλεψης για την επόμενη μέρα στην Τουρκία ένα είναι βέβαιο: ότι η οικονομία της χώρας βουλοπλέει. Η εβδομάδα ξεκινάει με μια νέα κυβέρνηση ύστερα από τον ευρύ ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας με την αντικατάσταση 10 υπουργών αλλά με πρώτο πραγματικό θύμα μέχρι στιγμής την οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι ξετυλίχθηκε το κουβάρι του σκανδάλου που απειλεί να ρίξει τον Ερντογάν – Η Τουρκία πωλούσε παράνομα χρυσό στο Ιράν

Βλέπει παντού εχθρούς ο Ερντογάν! Τα έβαλε και με τους δικαστές που αποκάλυψαν το σκάνδαλο διαφθοράς

Τι θέση θα πάρει ο τουρκικός στρατός στην “αποκαθήλωση” Ερντογάν

Η ΕΕ καλεί την Άγκυρα να αντιμετωπίσει “με διαφάνεια και αμεροληψία” τις έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε