Κόσμος

Πέφτει και πάλι η τιμή στο πετρέλαιο μετά την αναζωπύρωση του κορονοϊού

Οι τιμές του αργού κατέγραψαν πτώση χθες Παρασκευή καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού μεγαλώνει τους φόβους περί μείωσης της ζήτησης στο πετρέλαιο.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Αύγουστο υποχώρησε κατά 23 σεντς κι έκλεισε στα 38,49 δολάρια στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYME), ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent προς παράδοση τον Αύγουστο έπεσε 3 σεντς για να κλείσει στα 41,02 δολάρια στην αγορά παραγώγων ICE του Λονδίνου.

Η υποχώρηση των τιμών στο πετρέλαιο καταγράφηκε την ώρα που ανακοινώνονται αριθμοί-ρεκόρ ως προς τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ.

Η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θρηνεί περίπου 125.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είχαν ξεπεράσει τα 2,4 εκατομμύρια ως το απόγευμα της Παρασκευής, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σύμφωνα με την Baker Hughes, εταιρεία ειδικευμένη στην παροχή υπηρεσιών σε πετρελαϊκές εταιρείες, ο αριθμός των πετρελαιοπηγών όπου γίνεται εξόρυξη στις ΗΠΑ μειώθηκε στις 188 (–1) την τρέχουσα εβδομάδα.

Όλη την εβδομάδα, η τιμή του βαρελιού του WTI υποχώρησε κατά 3,4%, ενώ αυτή του Μπρεντ κατά 2,8%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων νεκρών ομήρων που επιστράφηκαν στο Ισραήλ - «Ορκίζομαι να πάρω εκδίκηση» λέει ο Νετανιάχου
«Το αίμα των αγαπημένων μας φωνάζει μας υποχρεώνει να εκδικηθούμε τους ποταπούς δολοφόνους και θα το κάνουμε» τονίζει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ισραηλινές θρηνούν τους 4 ομήρους που επέστρεψε η Χαμάς στο Ισραήλ