Site icon NewsIT

Πέφτει, πέφτει η δημοτικότητα της Μέρκελ

20.05.2010 | 15:30
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα του κυβερνητικού συνασπισμού, υπό την Άγκελα Μέρκελ, στη Γερμανία.

H υποστήριξη για τρία κόμματα που μετέχουν στον κεντροδεξιό συνασπισμό υποχώρησε στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δέκα ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Forsa και δημοσιεύεται στο περιοδικό Stern.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το «αδελφό κόμμα» της Βαυαρίας, η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), έχασαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες την περασμένη εβδομάδα και έπεσαν στο 32%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP),εταίροι στον συνασπισμό από τον Οκτώβριο, έχασαν μία μονάδα και έπεσαν στο 6%.

Συνολικά τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν την υποστήριξη του 38% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων που είναι το χαμηλότερο και για τα τρία αυτά κόμματα τα δέκα τελευταία χρόνια, ενώ υπολείπεται κατά περίπου δέκα εκατοστιαίες μονάδες του ποσοστού του 48,4% που είχαν συγκεντρώσει στις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2009.Τα κόμματα CDU και CSU είχαν συγκεντρώσει τότε 33,8% ενώ το FDP είχε συγκεντρώσει 14,6%.

Από την δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μεταξύ 12 και 16 Μάιου προκύπτει επίσης ότι η υποστήριξη προς τους Σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες στο 27% και κατά μία μονάδα αυξήθηκε η υποστήριξη προς τους Πράσινους που έφθασε στο 16%. Η υποστήριξη προς το Κόμμα της Αριστεράς μειώθηκε και διαμορφώθηκε στο 11%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version