Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Deutsche Bank

Deutsche Bank
photo Reuters

Η Deutsche Bank σχεδιάζει την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας αναφορικά με μια σαρωτική αναδιάρθρωση 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος της Deutsche Bank είναι η ανάκαμψη της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας, η οποία θα καταργήσει τον βραχίονα των χρηματιστηριακών υπηρεσιών και θα περιορίσει την επενδυτική τραπεζική. Αναμένει καθαρές απώλειες 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το δεύτερο τρίμηνο ως αποτέλεσμα του κόστους της αναδιάρθρωσης.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε επίσης πως θα μειώσει τις επιχειρήσεις σταθερού εισοδήματος, ενώ θα δημιουργήσει μια νέα μονάδα η οποία θα μειώσει ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία, με την αξία των στοιχείων σταθμισμένων αναλόγως των κινδύνων να φθάνει τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ είχε ανακοινώσει μια ευρεία αναδιάρθρωση τον Μάιο, όταν υποσχέθηκε στους μετόχους «σκληρές περικοπές» στην επενδυτική τράπεζα, ενώ η υπόσχεση δόθηκε αφού η Deutsche Bank δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μια συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Commerzbank.

Τα ΜΜΕ έλεγαν πως η Deutsche Bank μπορεί να καταργούσε έως και 20.000 θέσεις εργασίας — περισσότερους από έναν στους πέντε από τους 91.500 εργαζομένους της, όμως σήμερα ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της στις 74.000 μέχρι το 2022.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις