Site icon NewsIT

Περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Deutsche Bank

07.07.2019 | 18:50
Deutsche Bank

Η Deutsche Bank σχεδιάζει την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας αναφορικά με μια σαρωτική αναδιάρθρωση 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος της Deutsche Bank είναι η ανάκαμψη της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας, η οποία θα καταργήσει τον βραχίονα των χρηματιστηριακών υπηρεσιών και θα περιορίσει την επενδυτική τραπεζική. Αναμένει καθαρές απώλειες 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το δεύτερο τρίμηνο ως αποτέλεσμα του κόστους της αναδιάρθρωσης.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε επίσης πως θα μειώσει τις επιχειρήσεις σταθερού εισοδήματος, ενώ θα δημιουργήσει μια νέα μονάδα η οποία θα μειώσει ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία, με την αξία των στοιχείων σταθμισμένων αναλόγως των κινδύνων να φθάνει τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ είχε ανακοινώσει μια ευρεία αναδιάρθρωση τον Μάιο, όταν υποσχέθηκε στους μετόχους «σκληρές περικοπές» στην επενδυτική τράπεζα, ενώ η υπόσχεση δόθηκε αφού η Deutsche Bank δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μια συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Commerzbank.

Τα ΜΜΕ έλεγαν πως η Deutsche Bank μπορεί να καταργούσε έως και 20.000 θέσεις εργασίας — περισσότερους από έναν στους πέντε από τους 91.500 εργαζομένους της, όμως σήμερα ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της στις 74.000 μέχρι το 2022.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version