Site icon NewsIT
07:52 | 14.12.22

Περού: Ο στρατός αναλαμβάνει την «προστασία» βασικών υποδομών – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Περού: Ο στρατός αναλαμβάνει την  «προστασία» βασικών υποδομών – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

A demonstrator holds a flag during a protest that is continuing despite a government proposal to bring forward elections following the ouster of Peruvian leader Pedro Castillo, in Lima, Peru December 13, 2022. REUTERS/Alessandro Cinque

Newsit Newsroom

Μετά το χάος που έχει προκληθεί στο Περού από τις διαδηλώσεις μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου, Πέδρο Καστίγιο, οι περουβιανές ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν την… «προστασία» υποδομών – κλειδιών, όπως τα αεροδρόμια και οι υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Οι διαδηλώσεις εναντίον της νέας κυβέρνησης υπό τη Ντίνα Μπολουάρτε στο Περού συνεχίζουν να μαίνονται, ανακοίνωσε χθες (13.12.2022) ο υπουργός Άμυνας, Αλμπέρτο Οταρόλα, με τους νεκρούς να φτάνουν τους επτά.

Η κυβέρνηση θα κηρύξει επίσης το σύστημα των εθνικών οδών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να εγγυηθεί την ελευθερία της κίνησης των προσώπων και των αγαθών, πρόσθεσε ο Αλμπέρτο Οταρόλα.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version