Site icon NewsIT

Πεσκόφ: Οι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ μπορούν να θεωρηθούν απόδειξη πως το ΝΑΤΟ πολεμά στην Ουκρανία

12.10.2022 | 13:21
Πεσκόφ: Οι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ μπορούν να θεωρηθούν απόδειξη πως το ΝΑΤΟ πολεμά στην Ουκρανία

FILE PHOTO: Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a joint news conference of Russian President Vladimir Putin and Belarusian President Alexander Lukashenko in Moscow, Russia February 18, 2022. Sputnik/Sergey Guneev/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY./File Photo

Αποδείξεις πως το ΝΑΤΟ πολεμά μαζί με την Ουκρανία θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ρωσία.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ήταν “μια ήττα για όλους εμάς”, ενώ το ΝΑΤΟ αποφασίζει να ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα του Κιέβου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι η ρητορική δυτικών ηγετών για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων είναι επιζήμια και προκλητική.

“Εκφράζουμε την λύπη μας για το γεγονός ότι δυτικοί αρχηγοί κρατών επιδίδονται καθημερινά σε μια πυρηνική ρητορική”, σημείωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η πρακτική αυτή είναι “προκλητική”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε επίσης ότι δεν έχει γίνει καμία απόπειρα από τις δύο πλευρές για να συζητηθεί μια πιθανή συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Υπόλογο το Κίεβο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει»

Παράλληλα ο Πεσκόφ σημείωσε σήμερα ότι ελπίζει πως η G7 θα καταστήσει “το καθεστώς του Κιέβου” υπόλογο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Οι χώρες της G7 δεσμεύτηκαν χθες να συνεχίσουν να παρέχουν οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική, διπλωματική και νομική υποστήριξη στην Ουκρανία, προσθέτοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τις συνομιλίες τους ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία θα έχει σοβαρές συνέπειες.

Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης σήμερα ότι δεν υπάρχει “νέο κύμα” επιστράτευσης στη Ρωσία, μετά τις αναφορές κάποιων περιφερειακών αξιωματούχων ότι αυξάνουν τις προσπάθειες επιστράτευσης, και είπε στους δημοσιογράφους να ρωτήσουν μεμονωμένα τους περιφερειακούς κυβερνήτες αναφορικά με τα σχέδιά τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version