Κόσμος

Πετάς μάσκα και γάντια όπου να ‘ναι; 500 ευρώ πρόστιμο!

Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα (ακόμα τουλάχιστον) αλλά στη Ρώμη θα ισχύει το μέτρο. Όποιος δεν πετάει τη μάσκα του στα σκουπίδια, θα το πληρώνει ακριβά!

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, με απόφασή της, όρισε ότι στο εξής θα επιβάλλεται πρόστιμο από 250 μέχρι 500 ευρώ στους πολίτες που πετούν μεταχειρισμένες μάσκες σε δρόμους, πάρκα, παραλίες και γενικότερα εκτός των κάδων απορριμμάτων.

Το ίδιο θα ισχύει και για τα προστατευτικά γάντια.

Click4more Τρομακτική προειδοποίηση: Μη βάζετε μάσκα σε παιδιά κάτω των δυο ετών

Η απόφαση για πρόστιμο σε όσους πετάνε όπου να ‘ναι μάσκες και γάντια πάρθηκε γιατί, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, τις τελευταίες εβδομάδες τα πεζοδρόμια, οι χώροι πράσινου, αλλά ακόμη και πολλοί κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών έχουν γεμίσει με χάρτινες ή και πάνινες μεταχειρισμένες μάσκες.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, παράλληλα, αναφέρει ότι μάσκες και γάντια δεν πρέπει να απορρίπτονται ούτε στους μικρούς κάδους στο εσωτερικό των γραφείων και χώρων εργασίας γενικότερα.

Η κίνηση αυτή της δημάρχου της Αιώνιας Πόλης θεωρείται και συνέπεια των καταγγελιών μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων, τα οποία σε πρόσφατες εκστρατείες καθαρισμού παραθαλάσσιων εκτάσεων -όπως και στις όχθες του Τίβερη και του ποταμού Πάδου- εντόπισαν και μάζεψαν χιλιάδες προστατευτικές μάσκες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά