Τετάρτη, 17 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Πεθαίνοντας από την πείνα στη Συρία – Σε πολιορκία χιλιάδες υποσιτισμένα παιδιά – Συγκλονιστικές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πεθαίνοντας από την πείνα στη Συρία – Σε πολιορκία χιλιάδες υποσιτισμένα παιδιά – Συγκλονιστικές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκαριστικές εικόνες από την αποκλεισμένη Μαντάγια στη Συρία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μέσα από τα διεθνή δίκτυα. Παιδιά σκελετωμένα από την πείνα, με βλέμματα που φωνάζουν για βοήθεια, παλεύουν κάθε μέρα με τον θάνατο.

Η Μαντάγια ήταν κάποτε δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Σύριους. Τώρα είναι υπό πολιορκία από τους υποστηρικτές του Μπασάρ αλ Άσαντ και τη Χεσμπολάχ. Χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό. Χιλιάδες ψυχές αβοήθητες.

Κάθε μέρα 2-3 άνθρωποι πεθαίνουν από ασιτία. Η κατάσταση είναι δραματική. Οι εικόνες σε στοιχειώνουν. Σύμφωνα με AJ, οι απελπισμένοι κάτοικοι αναγκάζονται να φάνε φύλλα, γρασίδι και έντομα. Το Sky News περιγράφει μια ακόμη πιο ανατριχιαστική πραγματικότητα. Οι πολιορκημένοι της Μαντάγια τρώνε πια ακόμη και γάτες ή σκύλους προκειμένου να επιβιώσουν. Είναι το μόνο που τους έχει απομείνει.

“Έχω να φάω επτά ημέρες. Το ορκίζομαι” λέει ένα σκελετωμένο παιδί στην κάμερα του AJ.

Στην ίδια τραγική κατάσταση και η επτά μηνών Χάνα. Έχει να πιει κανονικά το γάλα της έναν ολόκληρο μήνα. “Κάθε δέκα μέρες της δίνω λίγο”, λέει η μητέρα της. “Τις υπόλοιπες μέρες την ταϊζω αλατόνερο…”, προσθέτει.

Η πόλη στην οποία κατοικούν 40 χιλιάδες άνθρωποι είναι υπό πολιορκία για μήνες. Γύρω από την πόλη είναι “σπαρμένες” νάρκες. Καμία διέξοδος. Ανθρωπιστική βοήθεια και φαγητό έχει να φτάσει στη Μαντάγια από τον Οκτώβριο…

Το ρύζι είδος υπό εξαφάνιση, πωλείται πια με το γραμμάριο, καθώς η τιμή του κιλού ξεπερνά τα 220 €.

“Άνθρωποι λιποθυμούν και αρρωσταίνουν από την ασιτία. Χρειάζονται ορούς και υγρά για να ανέβουν οι τιμές του σακχάρου το οποίο κατρακυλά καθώς δεν τρώνε τίποτα για μέρες” λέει μια νοσηλεύτρια, περιγράφοντας την ζοφερή πραγματικότητα στην πολιορκημένη πόλη…

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του AJ: ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Syrian Town Starving to Death

It’s been months since food aid arrived in this Syrian town, and people are starting to die from hunger.

Posted by AJ+ on Wednesday, January 6, 2016

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε