Παρασκευή, 2 Αυγ.
25oC Αθήνα

Πέθανε από καρκίνο στα 39 – Κατανάλωνε 10.000 θερμίδες την ημέρα

Πέθανε από καρκίνο στα 39 – Κατανάλωνε 10.000 θερμίδες την ημέρα

Ο 39χρονος Dean Wharmby ήταν ένας άνδρας που έκανε κατάχρηση της ζωής. Είχε όνειρο να είναι bodybuilder και για να το πετύχει αυτό κατανάλωνε ημερησίως 10.000 θερμίδες και έπινε 8 ενεργειακά ποτά, τουλάχιστον. Η κατάχρηση στεροειδών τού δημιούργησε προβλήματα υγείας και τελικά πέθανε από καρκίνο τον περασμένο Ιούλιο.

Σοκαριστική είναι η ιστορία του Dean Wharmby που για χρόνια έκανε υπερβολές με τη διατροφή και τη γυμναστική του. Διαρκώς αναζητούσε το καλύτερο και ήθελε να μοιάσει με γνωστούς bodybuilders. Στόχευε στο τέλειο σώμα και τίποτα δε θα τον εμπόδιζε να το πετύχει. Ξαφνικά, τα πρώτα προβλήματα υγείας εμφανίστηκαν εξαιτίας των στεροειδών. Και αφού γύρισε στον υγιεινό τρόπο ζωής, εμφανίστηκε όγκος στο συκώτι. Παρά την προσπάθειά του και την επιθυμία του να γίνει καλά, δεν τα κατάφερε. Καταπολεμούσε την ασθένεια, αλλά τελικά απεβίωσε, αφήνοντας τη μικρή του κορούλα μονάχα με τη μητέρα της. Ο ιατροδικαστής είπε ότι η χρήση των στεροειδών ήταν η ‘άμεση αιτία του θανάτου του’.

Ο Dean και η σύντροφός του Charlott Rigby τη στιγμή που έδιναν τη μάχη με τον καρκίνο, δημιούργησαν σελίδα στο Facebook ”Το ταξίδι μας”, το οποίο προσέλκυσε πάνω από 10.000 οπαδούς, με στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους που πάσχουν από τις ίδιες εμμονές, που όπως λένε ”δεν μπορούν να δουν τα πλεονεκτήματα που τους έχει χαρίσει η ζωή”.

Τον Μάρτιο, ο κ Wharmby εξήγησε , ”Όλα συνέβησαν επειδή προσπαθούσα να γίνω όσο πιο δυνατός γινόταν. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν μόνο η διατροφή που έκανα, αλλά και τα ενεργειακά ποτά σίγουρα συνέβαλαν. Νομίζω ότι ήταν ένας συνδυασμός όλων αυτών”. Στην αρχή, ο ίδιος παραδέχεται ότι έπαιρνε τα στεροειδή για περίπου ένα χρόνο για να δημιουργήσει τον απαραίτητο σωματότυπο επειδή ”έτσι έκαναν όλοι”. Ξαφνικά όμως, ήρθαν τα χειρότερα. ”Όταν εγώ ήμουν ήδη σε πολύ καλό στάδιο, όπως είχα φανταστεί, άρχισα να εκπαιδεύω και άλλους ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν bodybuilders. Έτσι, βρήκα την ενέργεια σε 7 με 8 κουτιά ενεργειακών ποτών, ενώ έτρωγα κάθε δύο ώρες. Και ενώ κάποιες από αυτές ήταν τυπικές bodybuilder συνήθειες, ροφήματα πρωτεΐνης, αυγά και κοτόπουλο, άλλα που έκανα ήταν λιγότερο συμβατικά”.

Και ξαφνικά έμαθε πως πάσχει από καρκίνο. Του προσφέρθηκε χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση ήπατος, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει φυσιολογικά στις υγιεινές συνήθειες. ”Εγώ αρνήθηκα από την πρώτη μέρα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο επέλεξα να κάνω φυσική θεραπεία αντί τεχνητής, ήταν γιατί ήθελα να ζήσω. Δεν ήθελα να πεθάνω.
Ωστόσο, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να αναθεωρήσω πλήρως τη διατροφή μου, η οποία ήταν γεμάτη από ‘όξινα τρόφιμα’, που πίστευα ότι θα βοηθούσαν”. Και για ένα χρόνο, πράγματι ήταν επιτυχής η διαδικασία, ο όγκος προσωρινά εξαφανίστηκε.

Τα πράγματα άρχισαν όμως, να πηγαίνουν στραβά. Χώρισε με τη φίλη του για λίγο και βρέθηκε άστεγος, γεγονός που τον εμπόδιζε να τρέφεται υγιεινά. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεινε στο νοσοκομείο υποστηριζόμενος σε κάθε μηχάνημα που θα μπορούσε να τον κρατήσει στη ζωή. ”Έκανα χημειοθεραπεία, αλλά οι γιατροί ουσιαστικά μου είπαν πως δεν υπήρχε ελπίδα. Συνέχιζαν την υγιεινή αγωγή συγκεντρώνοντας και χρήματα μέσω της σελίδας μαζί με τη φίλη του.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε