Πέμπτη, 10 Οκτ.
25oC Αθήνα

Πέθανε η χήρα του Ρόμπερτ Κένεντι, Έθελ σε ηλικία 96 ετών

Πέθανε η χήρα του Ρόμπερτ Κένεντι, Έθελ σε ηλικία 96 ετών
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σε ηλικία 96 ετών πέθανε σήμερα (10.10.2024), η Έθελ Κένεντι, η χήρα του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο εγγονός της Τζο Κένεντι Γ΄.

«Με τις καρδιές μας γεμάτες αγάπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της υπέροχης γιαγιάς μας, Έθελ Κένεντι. Πέθανε σήμερα το πρωί από επιπλοκές που σχετίζονται με εγκεφαλικό που υπέστη την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο Τζο Κένεντι Γ΄σε ανάρτησή του στο X, για τον θάνατο της χήρας του Ρόμπερτ Κένεντι.

ΗΈθελ Κένεντι είχε υποστεί εγκεφαλικό στον ύπνο της στις 3 Οκτωβρίου στο σπίτι της στο Κέιπ Κοντ και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

«Μαζί με το έργο μιας ολόκληρης ζωής για την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η μητέρα μας αφήνει πίσω της εννέα παιδιά, 34 εγγόνια και 24 δισέγγονα, μαζί με πολυάριθμα ανίψια, τα οποία την αγαπούσαν πολύ», αναφέρει η οικογένεια.

Γεννήθηκε στις 11 Απριλίου 1928 στο Σικάγο του Ιλινόις, ήταν κόρη του συνιδρυτή της Great Lakes Carbon Corporation και μεγιστάνα του άνθρακα George Skakel.

Συνάντησε τον τρίτο μεγαλύτερο γιο του Joe και της Rose Kennedy σε ένα οικογενειακό ταξίδι για σκι στον Καναδά το 1945. Εκείνη την εποχή, ο Bobby έβγαινε με την αδερφή της Ethel, Patricia.

Λίγο μετά τη γνωριμία των δύο, ο RFK έβγαινε με την Έθελ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 17 Ιουνίου 1950 στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ.

Ωστόσο, μέχρι την ηλικία των 40 ετών, η Κένεντι είχε βιώσει περισσότερους θανάτους και τραγωδίες από ό,τι οι περισσότεροι σε μια ολόκληρη ζωή.

Η κ. Κένεντι βρισκόταν δίπλα στον σύζυγό της Ρόμπερτ Κένεντι όταν εκείνος πυροβολήθηκε στην κουζίνα του ξενοδοχείου Ambassador στο Λος Άντζελες στις 5 Ιουνίου 1968, αμέσως μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών για την προεδρία στην Καλιφόρνια.

Ο γαμπρός της, ο πρόεδρος Τζον Κένεντι, δολοφονήθηκε  στο Ντάλας λιγότερο από πέντε χρόνια νωρίτερα.

Οι γονείς της πέθαναν σε αεροπορικό δυστύχημα το 1955 και ο αδελφός της σε δυστύχημα το 1966.

Ο γιος της, Ντέιβιντ Κένεντι, πέθανε αργότερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών και ο άλλος γιος της Μάικλ Κένεντι σε ατύχημα στο σκι, καθώς και ο ανιψιός της Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ σε αεροπορικό δυστύχημα.

Ένας άλλος ανιψιός της, ο Μάικλ Σκάκελ, κρίθηκε ένοχος για φόνο το 2002, αν και δικαστής το 2013 διέταξε νέα δίκη και το Ανώτατο Δικαστήριο του Κονέκτικατ ακύρωσε την καταδίκη του το 2018.

Το 2019, θρήνησε ξανά μετά τον θάνατο της εγγονής της Saoirse Kennedy Hill από προφανή υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις