Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Πέθανε κρατούμενος στην Κούβα μετά από 85 ημέρες απεργία πείνας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ζαπάτα βρισκόταν στη φυλακή από το 2003 καταδικασμένος σε 25 χρόνια κάθειρξη.

Ενας κουβανός πολιτικός κρατούμενος πέθανε σήμερα μετά από απεργία πείνας 85 ημερών, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης, ανακοίνωσε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Ορλάντο Ζαπάτα Ταμάγιο, 42 χρόνων πέθανε σε νοσοκομείο της Αβάνας όπου είχε μεταφερθεί και του χορηγείτο ορός ενδοφλεβίως σε μια προσπάθεια για να τον κρατήσουν ζωντανό, δήλωσε ο Ελιζάρτνο Σάντσεζ της ανεξάρτητης επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κούβας.

“Είναι μεγάλη τραγωδία για την οικογένεια του, για το κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Κούβα και για την κουβανική κυβέρνησης καθώς θα υπάρξουν διαμαρτυρίες τόσο στην Κούβα όσο και στο εξωτερικό”, δήλωσε ο Σάντσεζ στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Σάντσεζ είπε ακόμα ότι οι αρχές της Κούβας είχαν προχωρήσει στην αναγκαστική σίτιση του Ζαπάτα, ενός υδραυλικού από την ανατολική επαρχία του Χολγκουίν, για να αποτρέψουν το θάνατό του.

Ο Ζαπάτα βρισκόταν στη φυλακή από το 2003 καταδικασμένος σε 25 χρόνια κάθειρξη για τα εγκλήματα της ασέβειας , της πρόκλησης δημόσιας αναταραχής και της αντίστασης στην κομμουνιστική κυβέρνηση σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία τον είχε κατατάξει μεταξύ των “58 κρατουμένων συνείδησης στην Κούβα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε