Κόσμος

Πέθανε ο Αλμπέρτο Μπεβιλάκουα

Ο ιταλός συγγραφέας και κινηματογραφιστής Αλμπέρτο Μπεβιλάκουα, δημιουργός πολλών μυθιστορημάτων, ποιημάτων και ταινιών, απεβίωσε σήμερα στη Ρώμη σε ηλικία 79 ετών από καρδιακά προβλήματα για τα οποία νοσηλευόταν από τον περασμένο Οκτώβριο, έγινε γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Αλμπέρτο Μπεβιλάκουα γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1934 στην Πάρμα. Εξέδωσε τα πρώτα ποιήματά του τη δεκαετία του 1950 και στη συνέχεια έγραψε μυθιστορήματα τα οποία ανέλαβε και να μεταφέρει στην κινηματογραφική οθόνη ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Μεταξύ των λογοτεχνικών έργων του περιλαμβάνονται τα “Η Χαλίφα”, “Η σκόνη πάνω στο χορτάρι”, “Το μυστηριώδες ταξίδι”, “Μαγεμένες Αισθήσεις”. Το 1970 σκηνοθέτησε επίσης την ταινία “Η Χαλίφα”, βασισμένη στο μυθιστόρημά του, με τη Ρόμι Σνάιντερ στον κεντρικό ρόλο.

Ο Αλμπέρτο Μπεβιλάκουα έχει τιμηθεί με πολλά ιταλικά λογοτεχνικά βραβεία, μεταξύ των οποίων με ένα από τα κύρια, το βραβείο Στρέγκα, το 1968, για το μυθιστόρημά του “Το μάτι του γάτου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέθανε ο David Frost, ο δημοσιογράφος που “έσπασε” τη σιωπή του Νίξον – ΒΙΝΤΕΟ

Πέθανε ο τελευταίος σωματοφύλακας του Χίτλερ

Πέθανε η Άννα Χρυσάφη




Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1