Κόσμος

Πέθανε ο “άνθρωπος – δέντρο”, νικημένος από τον ιό “Λεβαντόφσκι” (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ένας άνδρας από την Ινδονησία, γνωστός με το προσωνύμιο "άνθρωπος - δέντρο", πέθανε μετά από μία μεκρά μάχη με την σπάνια ασθένεια που αντιμετώπιζε. Όνειρό του ήταν να ζήσει μέχρι να βρεθεί θεραπεία, κάτι που δυστυχώς δεν κατάφερε. Έπασχε από ακροχορδονώδη επιδερμοδυσπλασία, που αλλιώς οβνομάζεται και "δυσπλασία Lewandowsky-Lutz".

Ο 42χρονος Dede Koswara, πέθανε σε νοσοκομείο της Ινδονησίας, το πρωί της 30ής Ιανουαρίου 2016, με το όνειρό του να θεραπευτεί και να γίνει ξυλουργός, να μένει απραγματοποίητο. Τους τελευταίους τρεις μήνες, οι γιατροί σημείωναν πως είχε παραδοθεί στην ανίατη ασθένεια με την οποία πάλευε για δεκαετίες και η οποία του κόστισε την οικογένεια, την δουλειά και την ανεξαρτησία του, πριν του κοστίσει την ίδια του τη ζωή…

Στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν στιγμιότυπα από ένα από τα χειρουργεία που του έγιναν. Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές

 

“Μάχη” και παράδοση…

Ένας από τους γιατρούς δήλωσε: “Είχε παραδοθεί στην ασθένεια. Πρέπει να ήταν πολύ σκληρός για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις προσβολές που δεχόταν όλα αυτά τα χρόνια”.

Σύμφωνα με την αδελφή του, δεν μπορούσε να τραφεί χωρίς βοήθεια, ενώ αδυνατούσε ακόμη και να περπατήσει, αφού ένιωθε εξαιρετικά αδύναμος. Πρόσθεσε μάλιστα πως παρέμεινε απομακρυσμένος από την οικογένειά του μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του, ωστόσο σύμφωνα με τους θεραπευτές του, ποτέ δεν έχασε την ελπίδα πως μία μέρα θακατάφερνε να γιατρευτεί.

“Ο Dede ήθελε να επιστρέψει δυνατός, παρά την ασθένειά του”, δήλωσε μια νοσοκόμα του και πρόσθεσε: “Πάλευε με την ασθένεια, παρόλο που πολλοί τον χαρακτήριζαν καταραμένο. Βαριόταν να είναι συνέχεια ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου και συχνά κάπνιζε για να περνάει την ώρα του. Ήθελε να επιστρέψει στην παλιά του ζωή, όταν ήταν ξυλουργός και να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση”.

Η ασθένεια ήταν τόσο επιθετική που τα χέρια και τα πόδια του ήταν καλυμμένα με κονδυλώματα που ζύγιζαν σχεδόν 6 κιλά (!) και αλλιώς ονομάζονταν “δερματικά κέρατα”.

Η επί μία δεκαετία σύζυγός του μάλιστα τον εγκατέλειψε, αφού εκείνος δεν μπορούσε να συντηρήσει τόσο εκείνη, όσο και τα δυο παιδιά τους.

Το 2008 υπεβλήθη σε χειρουργείο για να αφαιρεθούν τα βάρους 6 κιλών κονδυλώματα, με αποτέλεσμα να μπορεί για ένα διάστημα να απολαμβάνει στιγμές της καθημερινότητας, όπως το να φοράει παντόφλες, ή το να παίζει sudoku.

Ωστόσο, τα κονδυλώματα επέστρεψαν κι έκαναν επιτακτική την ανάγκη χειρουργείου δύο φορές το χρόνο…

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1