Κόσμος

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Νίνο Τσερούτι

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Νίνο Τσερούτι. Τη δεκαετία του 1970 θεωρείτο μετρ της casual κομψότητας, αλλά ο ίδιος ένιωθε ότι ο όρος «κομψότητα» είχε «μια τρομερή γεύση του παλιού», προτιμώντας την έννοια του «στυλ».

Ο Νίνο Τσερούτι, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Βερτσέλι, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, στη βορειοδυτική Ιταλία, όπου βρισκόταν για μια επέμβαση στο ισχίο. Την είδηση θανάτου του πασίγνωστου σχεδιαστή μόδας επιβεβαιώνει και το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). 

«Ένας γίγαντας μεταξύ των Ιταλών επιχειρηματιών έφυγε», αντέδρασε ο υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Γκιλμπέρτο Πιτσέτο.

Ο Νίνο Τσερούτι εισήγαγε το «casual chic» στην ανδρική μόδα πολυτελείας. Τη δεκαετία του 1970 θεωρείτο μετρ της casual κομψότητας, αλλά ο ίδιος ένιωθε ότι ο όρος «κομψότητα» είχε «μια τρομερή γεύση του παλιού», προτιμώντας την έννοια του «στυλ».

«Το να έχεις στυλ σημαίνει να συνδυάζεις πολιτισμό και τέχνη», σύμφωνα με τον Τσερούτι.

Γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1930 στη Μπιέλα, ο Τσερούτι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στη φιλοσοφία σε ηλικία 20 ετών, μετά τον θάνατο του πατέρα του Σίλβιο, για να αναλάβει το οικογενειακό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και έτσι να αφήσει το όνειρό του να γίνει δημοσιογράφος.

Τη δεκαετία του 1960, γνώρισε τον άγνωστο τότε Τζόρτζιο Αρμάνι, τέσσερα χρόνια νεότερό του, και τον προσέλαβε ως σχεδιαστή για την ανδρική μόδα.

Το δίδυμο, που επηρέασε σημαντικά τον κόσμο της μόδας, χώρισε μια δεκαετία αργότερα, μετά την απόφαση του Αρμάνι να ιδρύσει τον δικό του οίκο μόδας το 1975.

Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων του, ο Νίνο Τσερούτι, που τιμήθηκε με τη διάκριση του «Ιππότη της Εργασίας», ήταν επίσης ο επίσημος σχεδιαστής της ομάδας Ferrari στη Φόρμουλα 1. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Ισπανία - 4 νεκροί, 3 σοβαρά τραυματίες και τουλάχιστον 2 παγιδευμένοι εργάτες
Η έκρηξη σημειώθηκε στις Αστούριες, ενώ τουλάχιστον τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν βαριά εγκαύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ασθενοφόρο στην Ισπανία
Ο Έλον Μασκ μοίρασε 2 εκατ. ευρώ για να πείσει πολίτες να ψηφίσουν συντηρητικό για το Ανώτατο Δικαστήριο
Ο μεγιστάνας έβαλε τα «μεγάλα μέσα» για να πείσει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τον συντηρητικό υποψήφιο ο οποίος φαίνεται πως θα χάσει από την φιλελεύθερη υποψήφια την οποία στηρίζουν οι Δημοκρατικοί
Ο Έλον Μασκ
Τι θα γινόταν αν σεισμός 9 Ρίχτερ χτυπούσε την Ιαπωνία - Τουλάχιστον 330.000 οι νεκροί, τσουνάμι και απόλυτη καταστροφή
Υπαρκτός ο κίνδυνος για μέγα - σεισμό μεγέθους 9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία. Θα προκαλούσε τον εκτοπισμό 1,23 εκατομμύριο κατοίκων ή αλλιώς του 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας
Φωτογραφία αρχείου Reuters