"Έφυγε" από την ζωή σε ηλικία 57 ετών, ο Stephen Hillenburg, ο οποίος είχε δημιουργήσει την αγαπημένη σειρά του Nickelodeon, Μπομπ Σφουγγαράκης.
Ο Stephen Hillenburg,”πατέρας” του πολυαγαπημένου Μπομπ Σφουγγαράκη, πέθανε σε ηλικία 57 ετών, μετά από σκληρή μάχη με την νόσο ALS.
Την απώλεια του σχεδιαστή του εξαιρετικά επιτυχημένου καρτούν των τελευταίων δεκαετιών επιβεβαίωσε μέσω twitter και το παιδικό κανάλι Nickelodeon.
«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μοιραστούμε την απώλεια του Stephen Hillenburg, του ανθρώπου που δημιούργησε τον Μπομπ Σφουγγαράκη Τετραγωνοπαντελονή», ανέφερε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου παιδικού δικτύου.
Δείτε την ανάρτηση
https://twitter.com/Nickelodeon/status/1067471668363313152
Ο Stephen Hillenburg σχεδίασε τον Μπομπ Σφουγγαράκη το 1999 και πολύ γρήγορα, ο… τετράγωνος σπόγκος με τον πειρατή-αφηγητή και οι υπόλοιποι επικοί χαρακτήρες καρτούν, κατέκτησαν την αγορά των παιδικών σειρών, καθώς και τον κινηματογράφο, με ταινίες που έσπασαν ταμεία σε όλον τον κόσμο.
Τα επεισόδια της σειράς του Μπομπ Σφουγγαράκη προβάλλονται ακόμη και σήμερα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Το υλικό είχε ανανεωθεί πολλές φορές στη διάρκεια των χρόνων, βασισμένο πάντα στην αρχική ιδέα και σχεδιασμό.
Η νόσος ALS, ο Στίβεν Χόκινγκ και άλλοι
Όπως προαναφέραμε, ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη έπασχε από την νόσο ALS, από την οποία είχε “χτυπηθεί” και ο διάσημος αστροφυσικός, Στίβεν Χόκινγκ.
H αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ή πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση, γνωστή και ως νόσος του κινητικού νευρώνα, είναι εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος. Η νόσος χαρακτηρίζεται από σπαστικότητα, δεσμιδώσεις και προοδευτική μυϊκή αδυναμία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυσκολία στην ομιλία, κατάποση και εν τέλει διακοπή της αναπνοής. Τα αίτιά της δεν είναι γνωστά στο 90% με 95% των περιπτώσεων (σποραδικές), ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι κληρονομική. Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τη νόσο.
Η νόσος μνημονεύεται και ως Νόσος Λου Γκέρινγκ, ενώ προσέλκυσε αργότερα διεθνές ενδιαφέρον, όταν έγινε γνωστό ότι πάσχει από την νόσο ο διάσημος επιστήμονας Στήβεν Χόκινγκ.
Πηγή: rt.com