Κόσμος

Πέθανε ο “πατέρας των ζόμπι” Τζορτζ Ρομέρο [pics]

Πέθανε την Κυριακή (16.07.2017), σε ηλικία 77 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, ο σκηνοθέτης της θρυλικής ταινίας Night of the Living Dead, George A. Romero.

Η οικογένειά του αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο θρυλικός σκηνοθέτης Τζορτζ Α. Ρομέρο πέθανε την Κυριακή 16 Ιουλίου, ακούγοντας τη μουσική του The Quiet Man, μιας από τις αγαπημένες του ταινίες, με τη σύζυγό του Σουζάν Ντεσρότσερ Ρομέρο και την κόρη του Τίνα Ρομέρο στο πλευρό του».

Μετά τη Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών, ο Ρομέρο σκηνοθέτησε το 1978 το σίκουελ Dawn of the Dead, το 1985 το Day of the Dead (1985) και συνέχισε με τα Land of the Dead (2005), Diary of the Dead (2007). Το 2009 γύρισε το Survival of the Dead.

O Ρομέρο είχε γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 1940 στη Νέα Υόρκη από πατέρα Κουβανό και μητέρα Λιθουανο-αμερικανίδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική στιγμή που καλόγρια «σπάει» το πρωτόκολλο και στέκεται δίπλα στο φέρετρο του πάπα Φραγκίσκου
Ο χώρος αυτός παραδοσιακά προορίζεται για καρδιναλίους, επισκόπους και ιερείς, αλλά η 81χρονη είχε τη δυνατότητα να θρηνήσει εκεί λόγω της στενής φιλίας με τον εκλιπόντα ποντίφικα
Πάπας Φραγκίσκος: Η στιγμή που καλόγρια και στενή του φίλη «σπάει» το πρωτόκολλο και στέκεται δίπλα στο φέρετρο
Ο Τραμπ επιτίθεται ξανά στο Χάρβαρντ: «Αντισημιτικό ίδρυμα» και «απειλή για τη δημοκρατία»
«Αυτό το μέρος είναι ένα προοδευτικό χάλι» και «δέχεται φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας», έγραψε για το Χάρβαρντ ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social
Ο Ντόναλντ Τραμπ