Σάββατο, 12 Οκτ.
24oC Αθήνα

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Άλμοντ

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Άλμοντ
REUTERS/Russell Cheyne/File Photo

Πέθανε το Σάββατο (12.10.2024) στην πόλη Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας ο Άλεξ Άλμοντ, πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας.

Ο πρώην πρώτος υπουργός (πρωθυπουργός) της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, κατά τη διάρκεια γεύματος σε ξενοδοχείο της παραλίμνιας πόλης της Οχρίδας στη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ο Άλεξ Σάλμοντ ήταν ένας από τους ομιλητές σε φόρουμ που συνδιοργάνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, το Διεθνές Κέντρο «Alliance of Civilizations» και το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας από το Βερολίνο, για την πολιτιστική διπλωματία.

Το τραγικό νέο γνωστοποίησε το γραφείο του Γκιόργκε Ιβάνοφ.

«Δυστυχώς, ο Άλεξ Σάλμοντ, πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας που ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στο χθεσινό φόρουμ πολιτιστικής διπλωματίας που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα, πέθανε ξαφνικά σήμερα», ανακοίνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Άλεξ Σάλμον διετέλεσε πρωθυπουργός της Σκωτίας την περίοδο 2007 – 2014.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 διεξήχθη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, πρόταση που υποστήριξε, η οποία, όμως, καταψηφίστηκε σε ποσοστό 54% και λίγο αργότερα ο Σάλμοντ παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε ως πρώτος υπουργός της Σκωτίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις