Site icon NewsIT

Πέθανε ο Rick Parfitt των “Status Quo”

24.12.2016 | 18:04
Πέθανε ο Rick Parfitt των “Status Quo”

Στο νοσοκομείο μετά από καρδιακή προσβολή πέθανε ο κιθαρίστας των Status Quo Rick Parfitt.

O Rick Parfitt, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του, πέθανε το μεσημέρι στην Ισπανία μετά από σοβαρή λοίμωξη. Τον Οκτώβριο είχε συγκλονίσει τους θαυμαστές της μπάντας Status Quo όταν ανακοίνωσε πως δεν θα εμφανίζεται πλέον μαζί τους.

Ο Rick Parfitt θα ξεκινούσε σόλο καριέρα με ένα άλμπουμ και την αυτοβιογραφία του το 2017. Μετά από μια σειρά προβλημάτων υγείας χρειάστηκε να υποβληθεί σε τετραπλό bypass καρδιάς το 1997.

Είχε γράψει πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας και η συνεργασία του με τον Francis Rossi είχε αυξήσει τους θαυμαστές της μπάντας. Ο ήχος τους επέζησε από τις αλλαγές στις μουσικές προτιμήσεις όλα αυτά τα χρόνια, με τον frontman της μπάντας να έχει πολλά προβλήματα υγείας για μεγάλο διάστημα του 2016.

Μόνο φέτος είχε υποστεί δύο καρδιακές προσβολές. Μετά την κατάρευσή του στην Τουρκία από καρδιακή προσβολή τον Ιούνιο, διατάχθηκε από τους γιατρούς να ξεκουραστεί για τέσσερις μήνες. “Ο Rick πέθανε για αρκετά λεπτά μετά την καρδιακή προσβολή, κάτι που οδήγησε σε ήπια νοητική αναπηρία” είχε δηλώσει τότε ο μάνατζέρ του Simon Porter.

Πηγή: TheSun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version