Site icon NewsIT

Πέθανε ο Σέργιο Μαρκιόνε – Έσωσε Fiat και Chrysler από την αποτυχία

25.07.2018 | 14:57
Πέθανε ο Σέργιο Μαρκιόνε – Έσωσε Fiat και Chrysler από την αποτυχία

Θρήνος στην οικογένεια της Fiat μετά τον θάνατο του CEO Σέργκιο Μαρκιόνε εβδομάδες μετά από χειρουργική επέμβαση στην Ελβετία. Εμφάνισε επιπλοκές.

Ο Σέργκιο Μαρκιόνε έκανε ανατρεπτικές αλλαγές και θεωρείται πως έσωσε από βέβαιη αποτυχία τη Fiat και την Chrysler. Ο 66χρονος πέθανε από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν μετά από πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στη Ζυρίχη.

Η εταιρεία της οικογένειας Agnelli, που ίδρυσε τη Fiat, επιβεβαίωσε τον θάνατό του. Ο Ιταλοκαναδός πήγε στη Fiat το 2004 και ήταν ο επικεφαλής της συγχώνευσης με την Chrysler. Πήρε τις δυσλειτουργικές εταιρείες και τις οδήγησε στην 7η θέση με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Ο Σέργκιο Μαρκιόνε είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για πρόβλημα στους ώμους του πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στην Ελβετία. Η Fiat Chrysler δήλωσε το Σάββατο ότι λόγω επιδείνωσης στην υγεία του δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στη δουλειά του. Αντικαταστάθηκε ως CEO το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σέργκιο Μαρκιόνε: Οι στόχοι που δεν πρόλαβε να εκπληρώσει

“Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν έγινε. Ο Σέργκιο Μαρκιόνε πέθανε” δήλωσε ο πρόεδρος της FCA John Elkann. Ήταν ο άνθρωπος που αναβίωσε τη Fiat μέσα σε λίγα χρόνια όταν του ζήτησε η αμερικανική κυβέρνηση να σώσει την Chrysler από την πτώχευση.

“Είναι απίθανο να υπήρχε η Chrysler αν δεν είχε πάρει αυτό το ρίσκο” δήλωσε ο αναλυτής του Autotrader.com Michelle Krebs. “Η εταιρεία ήταν σε τόσο κακή κατάσταση καθώς οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν είχαν αφήσει καθόλου πόρους”.

Ο Σέργκιο Μαρκιόνε πέτυχε τους περισσότερους στόχους του παρόλο που πολλές φορές αμφισβητήθηκε σχεδόν από το σύνολο των ανθρώπων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν έζησε όμως για να ολοκληρώσει τους τελευταίους δύο στόχους. Να παραδώσει προσωπικά τα ηνία της Fiat Chrysler Automobiles στον προστατευόμενό του και τη μεταμόρφωση της Ferrari.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version